BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Eşek sırtında şeker topladılar

Sarıkamış'ta çocuklar şehirdekiler gibi şanslı değil. Yerler çamurlu olunca eşekler devreye girdib

Abone ol

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki çocuklar, sağanak yağışın ardından bazı sokakların çamurlu olması nedeniyle bayram şekerlerini eşek sırtında ev ev dolaşarak topladı.

Bayramda çocukların şeker toplama geleneği, olumsuz hava koşullarına rağmen Sarıkamış'ta yaşatılmaya devam ediyor. İki gündür ilçede aralıklarla etkili olan sağanak yağış nedeniyle Yukarı Sarıkamış Mahallesi'ndeki yollar ''çamur deryası''na dönüştü. İlçede yaşayan çocuklar, yolları çamurlarla kaplı olan evlerden de şeker toplamayı ihmal etmedi. Ancak çocuklar, bu evlere şeker toplamak için eşek sırtında gitti.

Grup halinde, eşeklerle ev ev dolaşan çocuklar, yağışların ardından yolların çamur olmasından dolayı yürümekte zorlandıklarını belirttiler.

Çamurlu yolda yürürken bayramlık kıyafetlerinin de kirlendiğini anlatan çocuklar, bu yüzden eşek sırtında bayram ziyaretlerine gitmek zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

Eşeklerle dolaşan çocukları ilgiyle izleyen vatandaşlar da belediyenin bir an önce yollardaki çamuru kaldırmasını istedi.