BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Eşeğimi bıçaklayanı bulun

Konya’nın Akşehir ilçesinde eşeğinin bıçaklandığını iddia eden bir kişi, eşeğini bıçaklayan kişinin bulunması için jandarmaya başvurdu. <br/...

Abone ol

Konya’nın Akşehir ilçesinde eşeğinin bıçaklandığını iddia eden bir kişi, eşeğini bıçaklayan kişinin bulunması için jandarmaya başvurdu.
Olay, ilçeye bağlı Çimendere Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, hayvancılık ve çiftçilikle geçimini sağlayan Akif Öyke’nin (68) karısı evlerinin önündeki boş alanda otlayan eşeklerinde kan aktığını görünce durumu kocası Akif Öyke’ye haber etti. Eşeği kontrol eden Akif Öyke hayvanın yaralı olduğunu görünce durumu Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığına ve Akşehir İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü Veterinerlerine haber etti. Veteriner ve Jandarma ekipleri olay yerine giderek eşeği inceledi. Yapılan veteriner muayenesinde eşeğin delici bir cisimle yaralandığı kan kaybettiği ancak hayati bir tehlikesinin bulunmadığı raporlandı.
Eşeğini bıçaklayan kişinin bulunması için jandarmaya başvuran Akif Öyke, "Dün öğlen hayvanlarımı otlatmaya gitmiştim, öğleden sonra gelince hanım eşeğimizi bıçaklamışlar” dedi. Gittim durumu Jandarma Karakol Komutanlığına bildirdim. Geldiler baktılar yaptıkları incelemede buraya bir cisim sokulmuş dediler. Ağzı dili söylemez hayvanıma bunu yapanın bulunmasını istiyorum" diye konuştu. Hayvanlara böyle eziyet edenin insanlara da yapacağını söyleyen Akif Öyke, "Bugün bunu ağzı söylemez dili olmayan hayvana yapan kişi sinirlendiğinde aynı cismi bıçağı insana da sokar biz 40-50 hanelik bir köyüz. Bu işi yapanın bulunması mümkündür. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyorum" şeklinde konuştu. Bıçaklandığı iddia edilen eşeğin ise yaralandığı günden bu yana yem yemediği öğrenildi.
(İHA)