BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,07
HABER /  GÜNCEL

Esed ile PYD'nin kirli pazarlığı! Nelerde anlaştılar?

TSK ve ÖSO’nun Afrin'deki PKK ve IŞİD hedeflerine yönelik Zeytin Dalı Harekâtı devam ederken, Esed rejiminin PYD/YPG ile Afrin konusunda pazarlık masasına oturduğu iddia edildi. PYD dün Şam'a çağrı yapmıştı. İşte o pazarlık...

Abone ol

TÜRKİYE'nin Afrin'deki PKK/PYD ve IŞİD varlığına yönelik Zeytin Dalı Harekatı ile büyük darbe yiyen terör örgütü, dün alel acele bir açıklama yaparak Beşar Esed yönetimine Afrin'e asker gönderme çağrısı yapmıştı. Esad rejiminin PYD/YPG ile Afrin konusunda pazarlık masasına oturduğu iddia edildi.

İŞTE ESED'İN ŞARTLARI: Esad yönetiminin terör örgütüne “Afrin’den çekilin, rejim güçlerine bırakın” teklifinde bulunduğu ve anlaşma sağlandığı ileri sürülürken, PYD/YPG yöneticisi Behçet Abdo ise “Teklifi kabul ettiğimiz doğru değil” açıklamasını yaptı.

DAHA ÖNCE ÖZERKLİK TEKLİF ETMİŞTİ: Esad rejimi, PYD’yi “ABD tarafından doğrudan desteklenen, Suriye’yi bölmeye çalışan bir örgüt” olarak görmeye devam etse de 2017’nin son döneminde, ele geçirdiği Arap bölgelerinden çıkması karşılığında PYD’ye özerklik vermeyi teklif etmişti. PYD ise bunu kabul etmeyerek işgal ettiği tüm bölgelere federasyon statüsü verilmesini istemişti.

ESED, AFRİN'E YARDIM EDİYOR: Şam yönetimi, Zeytin Dalı Harekâtı başlar başlamaz Türkiye’yi kınadığını ilan etmişti. Rejimin, PYD’nin Kobani bölgesinden Afrin’e gıda, silah ve mühimmat ikmali yapmasına da izin verdiği belirtiliyor. Zira Afrin’i Kobani’ye bağlayan karayolu rejimin kontrolündeki Halep kırsalından geçiyor.

PKK HER SIKIŞTIĞINDA PAZARLIĞA OTURUYOR: Safların dönem dönem değiştiği Suriye’de, PYD’nin bu tip pazarlıkları sık sık yaptığına dikkat çekiliyor. PYD, ABD’li askerlerle birlikte gerçekleştirdiği Rakka operasyonu sırasında da DEAŞ ile pazarlık masasına oturmuş ve DEAŞ’lı teröristlerin bölgeden tahliyesini sağlamıştı.

 PYD ESED'İ YARDIMA ÇAĞIRMIŞTI: Zeytin Dalı Harekatı ile büyük darbe yiyen terör örgütü PYD dün bir açıklama yaparak Beşar Esed'i yardıma çağırmıştı. PYD’nin bölgesel yapılanması olan ‘Afrin Özyönetim Ofisi’nin adıyla yapılan açıklamada, “Suriye hükümetine, Afrin sınırlarını korumak için Suriye Silahlı Kuvvetleri’ni göndererek, Afrin ve Suriye sınırlarını koruma çağrısı yapıyoruz” denilmişti.