BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.409,74
HABER /  GÜNCEL

Esad, YPG'ye özerklik verecek! Bomba iddiayı Rus basını yazdı...

Rus Basını, Ankara’nın terör örgütü saydığı, ABD destekli YPG’nin İdlib operasyonunda Esed güçlerine destek vermesi durumunda Şam’la diyalog halindeki örgüte, kontrol ettiği bölgelerde “özerklik statüsü” verilmesinin gündemde olduğunu iddia etti.

Abone ol

SURİYE savaşının yeni gerilim noktası olan İdlib'te sahadaki tüm güçler askeri hareketliliğini artırıyor. Rus Basını, Ankara’nın terör örgütü saydığı, ABD destekli YPG’nin de harekâta destek vermesi halinde, Şam’la diyalog halindeki örgüte, kontrol ettiği bölgelerde “özerklik statüsü” verilmesinin gündemde olduğunu iddia etti.

Öte yandan Rusya’nın olası Suriye ordusu operasyonu için Türkiye’yi iknaya çalıştığı belirtiliyor. Suriye ordusunun, Rusya ve İran’ın desteğiyle ülkenin çoğu bölgesinde hakimiyeti yeniden sağlamasının ardından hedefe koyduğu Türkiye sınırı yakınındaki İdlib’e yönelik olası operasyon için tartışmalar sürüyor. 

'TEMİZLENMESİ GEREKEN BİR İLTİHAP'... Rusya, Nusra bağlantılı militanların yanı sıra Türkiye’nin de desteklediği silahlı muhalif grupların etkinliğindeki İdlib’e yönelik ordu operasyonundan yana tavrını dün bir kez daha vurguladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib’deki cihatçıları “temizlenmesi gereken bir iltihap olarak” nitelendirdi, “teröristler sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor” dedi. 

RUSYA HAVADAN VE KARADAN DESTEK VERECEK...  Rus İzvestiya gazetesi ise Suriye ordusunun planladığı İdlib operasyonuna İran ve Rusya’nın destek vereceği görüşlerini yineledi. Rusya’nın operasyona havadan ve deniz filosundaki füzeleri kullanarak katılacağı, İran’ın ise milis güçleriyle destek vereceği savunuldu.

ÖZERKLİK STATÜSÜ VERİLEBİLİR... Haberde, “Türkiye ikna edilmeye çalışılıyor” denildi. Ankara’nın terör örgütü saydığı, ABD destekli YPG’nin de harekâta destek vermesi halinde, Şam’la diyalog halindeki örgüte, kontrol ettiği bölgelerde 'özerklik statüsü' verilmesinin gündemde" olduğu iddiası da aktarıldı.

"AFRİN DE GÖRÜŞÜLÜYOR"... Bu arada, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Astana süreci müttefikleri İran ve Türkiye’nin yanı sıra Suriye hükümeti ve muhaliflerle de İdlib’in ve Afrin’in geleceğine ilişkin görüşmeler yaptıklarını söyledi.