BIST 10.108
DOLAR 32,39
EURO 34,69
ALTIN 2.410,36
HABER /  DÜNYA

Es es’te hakeme öfke

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında normal süresi 1-1 biten maçta Eskişehirspor’u penaltı atışlarında 4-1 yenen Fenerbahçe final...

Abone ol

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında normal süresi 1-1 biten maçta Eskişehirspor’u penaltı atışlarında 4-1 yenen Fenerbahçe finalde Trabzonspor’un rakibi olurken, Eskişehirspor’da ise hakem tepkisi sürüyor.
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, takım olarak kazanmak için ortaya koydukları mücadelenin karşılığını sonuç olarak alamadıklarını anlatarak, “Futbol tabii ki bir sonuç oyunu. Bu kültür yerleşti ülkemizde bunu değiştiremezsiniz. Fenerbahçe çok uzun bir yolculuktan çıktı. Avrupa’da yarı final oynadılar. Tek hedefleri kupa kalmıştı bizim de hedefimiz kupaydı. Penaltılara kaldı ve penaltılarda kaybettik” değerlendirmesini yaptı.
Maçın hakemini de eleştiren Ersun Yanal, “Ben 15 yıldır Türkiye liglerinde çalışıyorum, bunun öncesinde sayarsak 25 yıldır. Futbolun paydaşlarının çok değerli olduğunu düşünüyorum. Bunun içinde hakemler teknik adamlar ve yöneticiler var. Bu bir oyun, sonuçta ciddi şekilde hatalarla karşılaşabilirsiniz. Ama bugün basit bir pozisyonu süzemeyenlerin burada işi olmaz. Bu paydaşlıktan çekilsinler. Bizim canımız az yandı, çok yananların kurtuldu. Az yananlar kaybetti” açıklamasında bulundu.
Oyuncularını tebrik eden Yanal, “Futboldan beklentisi olanlara kalite olarak belki bir şeyler verdik ama sonuç beklentisi olanlara sonuç veremedik. Hem oyun hem de skorun paralel gitmesi için mücadeleye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Eskişehirsporlu futbolcu Veysel Sarı, elendikleri için üzgün olduklarını aktararak, “Golü de bulduk. Kadıköy’de Fenerbahçe’ye karşı oynayıp onları pas oyunuyla hapsetmek kolay değil. İyi oynadığımızı düşünüyoruz. Biz daha istekli ve arzuluyduk. Neticesinde penaltı atışlarıyla yenildik. Üzgünüz. Fenerbahçe’ye başarılar diliyorum” dedi.
Eskişehirspor’un Şilili futbolcusu Rodrigo Tello ise, oyuna iyi başladıklarını dile getirerek, “Dengeli bir oyundu. İki takımın da pozisyonları vardı. Avantaj bizdeydi, 1-0 öne geçtik. Ama golü erken yedik daha fazla dayanmalıydık. Şans bizden yana değildi. Penaltı atışları şans işi. Kalan iki maçı düşüneceğiz. Buradan iyi ayrılıyoruz, çünkü sahada verilebilecek her şeyi verdik” diye konuştu.
(İHA)