BIST 10.170
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.398,00
HABER /  DÜNYA

ERZURUM’DA DERBİ MAÇ SONRASI GERGİNLİK

Erzurum’da, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından taraftarlar arasında gergin anlar yaşandı. Birbirlerine taş ve plastik malzemeler ata...

Abone ol

Erzurum’da, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından taraftarlar arasında gergin anlar yaşandı. Birbirlerine taş ve plastik malzemeler atan taraftarlara, polis müdahale etti.
Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi mücadelesini sarı-lacivertli takım 2-1 kazandı. Maçı Erzurum’da kıraathanelerde izleyen çok sayıda taraftar, bitiş düdüğüyle birlikte Cumhuriyet Caddesi’ne akın etti. Fenerbahçeli taraftarlar ezeli rakiplerini yenmenin coşkusunu yaşarken, Galatasaray taraftarları da şampiyon olmanın sevincini kutladı. Kutlama sırasında karşı karşıya gelen taraftarlar birbirlerine taş ve plastik malzemeler fırlatarak saldırınca, çevik kuvvet ekipleri de taraftarlara müdahale ederek, gerginliği sonlandırdı. Bazı taraftarlar atılan taşlar nedeniyle yaralanarak hastaneye kaldırılırken, polis aşırı taşkınlık yapan 10’a yakın taraftarı gözaltına aldı. Polisin yoğun gayreti sonucu taraftarlar arasındaki gerginlik sonlandırılarak, kutlama coşkusu kentte uzun süre devam etti.
(İHA)