BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,04
HABER /  DÜNYA

Yıllardır elketiriğe kavuşmayı bekliyor

Karaaslan Obası’nın bekçisi, etrafı ormanlarla çevrili bin 700 rakımlı obasına elektriğin geleceği günü sabırsızlıkla bekliyor. <br/>Ordu’nu...

Abone ol

Karaaslan Obası’nın bekçisi, etrafı ormanlarla çevrili bin 700 rakımlı obasına elektriğin geleceği günü sabırsızlıkla bekliyor.
Ordu’nun Çambaşı Yaylası sınırları içerisinde bulunan ve ziyaretçilerini eski yayla evlerinin karşıladığı Karaaslan Obası, yıllardır elektriğe kavuşacağı günü bekliyor.
Baharla birlikte mayıs ayının son gününe kadar obanın bekçiliğini tek başına yapan Birol Okutan’ın tek sorunlarının obada elektriğinin olmaması olduğunu söyledi. Kabadüz ilçesine bağlı Derinçay köylülerinin obası olduğunu belirten bekçi Birol Okutan, “Ben burada doğdum, buralarda büyüdüm. Kış mevsiminin bitmesiyle birlikte yaylacılar gelene kadar çoban ve define avcılarından obayı koruyorum” dedi.
Karaaslan Obası’na baharla 20 hanenin geldiğini ifade eden Okutan, “Burada yaz boyu yaklaşık 70 kişi yaşıyor. Buraların elektriğe gerçekten ihtiyacı var. Obamıza elektrik istiyoruz” diye konuştu.
Karaarslan Obası’nın yöresel evlerini görmeye gelen el sanatları ustası Cihan Ateş ise, “Ordu’da el sanatlarıyla uğraşıyorum. Burada olduğu gibi tarihi yöresel evlerin maketlerini yapan bir el sanatları ustasıyım. Burası elektriğin, yolun izin olmadığı bakire bir yer. Her şey otantik ve doğal bir yer. Hiç çivi dahi kullanılmadan yapılan evler var. Güzel görülmeye değer bir yer. Burada yaşayanların tek sıkıntısı elektriklerinin olmaması” şeklinde konuştu.
(İHA)