BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.512,64
HABER /  SPOR

Erzikten Meduna açıklaması

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Meduna’nın başına gelen olay üzerine bir açıklama yaptı.

Abone ol

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Vestel Manisaspor-Galatasaray maçının 81. dakikasında kalp spazmı geçirerek ambulansla hastaneye kaldırılan Meduna"nın başına gelen talihsiz olay üzerine bir açıklama yaptı.

Şenes Erzik'in açıklaması şöyle;

"Bilindiği gibi Uluslararası takvim yapılıyor. FIFA tarafından hazırlanan, girdileri Uluslararası Konfederasyonlar tarafından verilen, yani UEFA gibi, Avrupa Konfederasyonu gibi, diğer 5 Konfederasyonun Uluslararası takviminden belirlenen bir konsolite takvim. Bu takvim içinde bulunduğumuz yılda, Dünya Kupası oynandığı için, FIFA 15 Mayıs"a kadar bütün üst düzey liglerin bitirilmesini öngörmüştü. Dolayısıyla geçen yıl, Federasyonlar liglerini erken başlatmak zorundaydılar. Önümüzdeki yıl böyle birşey yok. Uluslararası takvim de bizler için, ne Avrupa kupası var ne de Dünya Kupası var. Dolayısıyla ülkemizde sezon biraz daha geç başlayabilirdi. Tabi ki bu sıcakları hesap etmek çok kolay bişey değil. Kış aylarının nasıl geçeceğini, kar ne zaman yağacak, ne kadar süre ile eriyecek bunları hesap etmek kolay olmadığı gibi.

Uluslararası takvim denilince en önemli veri, üst düzey futbolcuların, yani Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden futbolcuların, bir sezonda 70-72"ye varan sayıda maç oynamaktalar. Bir yılda 52 hafta var ve bu da haftada bir buçuk maça tekabil eder. Tabi idmanlar ve antrenmanlar da var. Bunun sonucunda da futbolculara aşırı yüklenme oluyor. Özellikle sezon başı sakatlıkları yoğunlukla görülüyor.

Tıbbi otoriteler, o anki duruma bağlı olmadığını iddia ediyorlar. Daha öncelerde bir rahatsızlığının, sakatlığının olduğunu söylüyorlar ama netice itibariyle, olayların yoğunlukla ortaya çıktığı dönem, bu aşırı sıcaklar zamanı oluyor.
Bir sporcu için epilektik bir durum. Ne zaman olacağı belli olmadığı için, gerçekten sorun yaratır. Yalnız bu münferit olayların, toplu halde tıbbi komiteler tarafından incelenmesi lazım.

Belli bir program çerçevesinde hareket etmek zorunda olan futbol federasyonlarının bu olaylarda suçu yok. Suçlu aramamak lazım. Bu olaylar sadece Türkiye"de olmuyor, her yerde oluyor. Uluslararası takvimin zorlamalarından ortaya çıkıyor. Uluslararası takvimde suç varsa, başta UEFA ve FIFA"da da vardır "