BIST 10.281
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.400,51
HABER /  GÜNCEL

Ertuğrul Sağlam resmen açıkladı

Ertuğrul Sağlam hakkında transfer haberleri çıkan takımın başarılı oyuncusu Volkan Şen ile görüştü.

Abone ol

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ligin süresinin kısaldığını, artık puan kayıplarının telafisinin zor olacağını söyledi ve taraftarların pazar günü oynanacak karşılaşmaya daha fazla ilgi göstererek takımı motive etmelerini istedi. Sağlam, genç oyuncu Sercan'ın da Lokomotif Moskova'ya transfer olduğunu açıkladı.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında, haftasonu oynayacakları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını ve takımın son durumunu değerlendirdi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile zorlu bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirten Sağlam, "Bu haftaki rakibimiz İstanbul Büyükşehir Belediyespor. Özellikle son dönemde hem Galatasaray karşılaşması hem de Kasımpaşaspor maçıyla beraber moral motivasyonu üst seviyede, özellikle ligin üst seviyedeki takımlarına karşı çok iyi motive olabilen bir takım. Zor bir karşılaşma olacak. Deplasman oyunlarında da çok daha iyi işler yapabilen bir takım. Böyle bir takıma karşı kazanmaktan başka hiçbir sonucu kabul edemeyecek oyun anlayışıyla oynamak kolay olmayacak. Zirve yarışında hedefi olan bir takım olarak da, rakiplerimizle alakalı bizim adımıza oluşabilecek dezavantajları ortadan kaldırmaya çalışacağız. Sonuçlar anlamında sıkıntı yaşamamak zorundayız. Artık, ligin boyu iyice kısaldı. Yaşanacak puan kayıplarında telafi şansımız olmayabiliyor. Bu da sıkıntı yaratabiliyor. Bu haftaki karşılaşmada iyi bir futbol ortaya koyarak, gelecek adına da bize güvenen insanları umutlandırarak 3 puanla ayrılmayı hedefliyoruz" dedi.

"ATKI ŞOV İSTİYORUM"

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, pazar günü oynanacak karşılaşma öncesi taraftarlardan da istekte bulundu. Sağlam, "Şuna çok ihtiyacımız olacak, özellikle geçtiğimiz sezon şampiyonluk sürecenide taraftarlarımızın aldığı sorumlulukla, dolu tribünlere oynarken, oyuncularımız da bu atmosferden olumlu etkilenmişti. O yüzden bu haftaki karşılaşmada da kesinlikle dolu tribünler önünde, coşkulu bir taraftar önünde oynamak ve geçtiğimiz sezonki heyecanı hissetmesi sonucunda çok coşkulu bir atmosferde güzel bir karşılaşma oynamak istiyoruz. Taraftarlarımıza çok büyük görev düşüyor. Onlardan bu yıl atkı şov yapmalarını istiyorum. Tüm tribünlerin dolu olduğu bir ortamda, stadın tamamen atkıyla olduğu atmosferi çok özledik. Taraftarlarımız inşallah böyle bir hava oluştururlar. Herkesin atkılarıyla gelip, bizim klasikleşmiş atkı şovumuzu da inşallah bu hafta tüm ülkeye ve bizlere yaşatır" diye konuştu.

"BU YIL DOLU TRİBÜNLERE OYNAYAMADIK"

Bu yıl dolu tribünler önünde maç oynayamadıklarını ifade eden Sağlam takımın son durumu ile ilgili de bilgi verdi. Sağlam, "Vederson'un sakatlığı devam ediyor. Görev alamayacak. Volkan'ın sakatlığı var. ubgün son durumunu tekrar değerlendireceğiz. Sercan'ın durumu ortada. O da bugün Rusya'ya gitti. O da haftasonu bizimle beraber olamayacak. Bununla beraber, şunu anlamış değilim hala; 'Heyecanı kaybetti, havasında değil', birileri çıkıyor psikolojik desteğe ihtiyacı var diyor. Geçen seneyi değerlendirdiğim zaman, bu haftalarda 46 puanımız varmış. Ertelenen Kasımpaşaspor maçını da ekleyince 49 puan oluyor. Bugün baktığımız zaman 51 puanla üzerimizde 2 takım ve 48 puanla üçüncü sıradayız. Böyle bakılınca takımın performansında geçtiğimiz sezonla fark yok. Ama taraftara bakınca, şehre bakınca geçtiğimiz sezonla çok fark var. Ben geçen seneki havayı gözümün önüne getirdiğim zaman, tüm caddelerde heyecan, herkes dükkanını süslemiş, evlerde bayraklar asılmış, şehirde birçok insan ve kuruluş bayrak kampanyası yapmış. Bugünkü atmosfere bakıyoruz, şehirde bu havayı gözlemlemek mümkün değil. Geçtiğimiz sezonla karşılaştırınca dünyalar kadar fark olduğunu görüyoruz. Bu yıl daha dolu tribünler önünde maç oynamadık. Geçtiğimiz hafta Gaziantepspor maçında, yendiğimiz takdirde lider olacağımız maça çıkıyoruz stadın neredeyse yarısının boş olduğunu görüyoruz. Bu şehir adına ve bizim adımıza olumsuzluktur. Ben bu olumsuz tablonun pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşması ile birlikte düzeleceğine inanıyorum. Sorumluluk alması gereken herkesin de sorumluluk alması gerektiğine de inanıyorum. Bursa'yı ve Bursaspor'u seven herkes sorumluluk alsın. İkinci şampiyonluk için elinden ne geliyorsa ortaya koysun" şeklinde konuştu.

"VOLKAN'LA KONUŞTUM"

Volkan Şen ile ilgili çıkan haberlerin ardından genç oyuncuyla görüştüğünü belirten Sağlam, "Volkan olayı. Dün konuştuk. Kesinlikle böyle birşey söylemediğini ifade etti. Bu haberlerin asılsız ve maksatlı olduğunu kendisi de dile getirdi. Biz oyuncumuza inanmak zorundayız. Farklı insanlar farklı amaçlarla bu haberleri çıkarıyor olabilirler. Kendi içimizdeki insanların bu konuda dikkatli olmasını istiyoruz. Bunun sonucunda da hem oyuncu, hem bizler, hem de takım zarar görebiliyor. Bizim bütünlüğümüzü ve içerideki havamızı kimsenin bozmasına izin vermeyelim. Bu birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Sizlerin de desteğine ihtiyacımız var" dedi.

"GİTMESİNİN DAHA HAYIRLI OLACAĞINDAN BU TRANSFERE ONAY VERDİK"

Sercan Yıldırım'ın transferiyle ilgili açıklamada bulunan Sağlam, "Sercan ile alakalı dün soru sorulmuştu. Okul çıkışındaki o zaman diliminde bir olumsuzluk vardı. Sonraki dönemde iki kulüp arasındaki o olumsuzluk ortadan kalktı ve Sercan Rusya'ya gitti. Kendi görüşmelerini yapacak. İki kulüp anlaştı. Eğer kendisi de anlaşırsa Sercan Türk futbolunu ve Bursa'yı inşallah Rusya'da temsil edecek. Kendisi için de, kulüp için de inşallah hayırlı bir iş olmuştur. Sercan sevdiğimiz bir kardeşimizdi ve performansıyla elinden geldiğince katkı sağlamaya çalıştı. Biz bu konuda kulüpler anlaşırken tabii bizim de onayımız oldu. Gitmesine biz de onay verdik. Fiyatlarla alakalı benim geçmiş dönemde kim ne istedi, kim ne kadar verdi bilgim yok ama bugünkü şartlarda bu transferin bizim tarafımızdan da onaylandığını söylemek isterim. Başkanımız bana da sordu, hatta 'Hocam biz fiyatta anlaşırız ama senin fikrin önemli' dedi. Bugünkü oluşan durum neticesinde ve ortam gereği de gitmesinde bir sakınca görmedik. Hem kendi menfaati hem de kulüp menfaati açısından. Gitmesinin daha hayırlı olacağından bu transfere onay verdik" diye konuştu.

"BİZ PROFESYONELİZ"

Dün kulüpte yaşanan Mali Şube ekiplerinin incelemesi ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Sağlam, "Bizler profesyoneliz. bu gibi olumsuzluklardan çok etkilenmemeye çalışırız. Coşkulu antrenman oldu. Çıkarız maçımızı da oynarız. Beni endişelendiren olay, bizler çok önemli bir süreçteyiz. Bu takım geçtiğimiz sezon ilk defa şampiyonluk yaşadı ve herkesin 'Bunlar rehavete girerler, ağırlığı taşıyamazlar, bir sonraki yıl sendrom yaşarlar' dedikleri ortamda, 24'üncü maçı oynayacağız ve hala şampiyonluk yarışı içindeyiz. Tüm bu beklentileri çürüttük. Böyle bir ortamda bu tür olayların yaşanması bizi üzüyor. Biz nasıl ikinci defa şampiyon oluruzu düşünürken, kendi insanlarımızdan böyle muamele görmek bizi üzüyor. Ve gelecek adına da endişeleniyoruz. Bu tür incelemeler yapılabilir. Normal incelemelerdir. Ortada suçlu varsa çıkar ve insanlar da neyin ne olduğunu görürler. Bu olayların buralara kadar gelmesinin anlamı nedir? Bunu anlamak zor. Bu gibi olaylardan mutlu olmasak da, bizler profesyoneliz ve kendi işimize bakarız" cevabını verdi.

"BURSASPOR'DA MUTLUYUM"

Bursaspor'da mutlu olduğunu ancak kalması için tüm şehrin fedakarlık yapması gerektiğini belirten başarılı çalıştırıcı, "Bun Bursa'da mutluyum ve burada görev almaktan da mutluyum. Bursa benim için çok özel bir yer. Fakat, eğer bizler de burada kalacaksak önümüze çok daha farklı ve büyük hedefler koymak zorundayız. Bunu koyarken de şehir olarak koymamız gerekiyor. kulüp içinde organize olarak bir yere varmamız mümkün değil. Bu işi bir kent hareketi haline getirip bütünlük oluşturmak zorundayız. Ancak böyle bir ortam olursa, Bursaspor'da ben de uzun yıllar görev yapmak isterim. Ama daha farklı bir ortam karşımıza çıkar da, devamlı birileri bize köstek olmaya çalışırsa, şehir takımdan koparsa ve bazı kesimler başarısızlık için mücadele verirse bizim burada kalmamızın anlamı olmaz. O zaman da herkes yoluna baksın deriz" dedi.

"BÖYLE OLMAYA DEVAM ETSİN"

Bir gazetecinin, "hala şampiyonluğu adayı olarak Fenerbahçe ve Trabzonspor gösteriliyor. Bu sizi olumsuz etkiliyor mu?" yönündeki soruyu yanıtlayan Sağlam şu cevabı verdi:

"Biz maçlarımızı oynuyoruz. Olumsuz etkilenmiyoruz. İnşallah yine hiçkimse bizi bu yarışın içinde görmez, şampiyon olduktan sonra herkes farkeder bizi. İnşallah yine öyle olur."