BIST 10.145
DOLAR 32,27
EURO 34,97
ALTIN 2.456,77
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Akaydın'dan sorunlu partiyiz çıkışı

Kemal Kılıçdaroğlu partisine mensup Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirince Akaydın'dan cevap gecikmedi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 8 büyük şehirdeki tabloyu görebilmek için bir kamuoyu araştırması yaptırdıklarını belirtirken, "Sadece Antalya'da oy artışı olmadığını gördük" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın seçim çevresi olan Antalya'yla ilgili bu çıkışı, dün Akşam gazetesinin manşetinde yer aldı. Bunun üzerine bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın cevabı da ilginçti. Akaydın, "Sayın Kılıçdaroğlu'na katılıyorum. CHP, Antalya'da sorunlu bir parti görünümünde" itirafını yaptı.

AKAYDIN: KILIÇDAROĞLU, BENDEN VE BAYKAL'DAN HESAP SORMALI

Akaydın, duyduklarına şaşırmadığını, çünkü Antalya'da partilerini ilgilendiren sorunlar bulunduğunu dile getirdi. Bu sorunları son olarak 1,5 ay önce genel merkezi ziyaretinde CHP liderine, 10 gün önce de telefonla hem Kılıçdaroğlu'na hem de Deniz Baykal'a aktardığını söyledi.

BİZDEN AÇIKLAMA İSTEMESİ LAZIM

Akaydın, devamında ilginç bir açıklama yaptı: "Şimdi beklediğim Genel Başkan'dan, bu açıklamanın sonunda, Antalya ilindeki bütün partili belediye başkanlarını, Antalya il örgütünün temsilcilerini ve başta Sayın Baykal olmak üzere bütün Antalyalı milletvekillerini toplayıp, bizden bir açıklama istemesi lazım, bunun nedenleri hakkında."

BENİ İNCİTEN ÇOK OLAY OLMUŞTUR

Antalya Belediye Başkanı, Kılıç-daroğlu'na, "Buradaki sorunları kamuoyuna açıklayın." çağrısında da bulundu. "Benim daha fazla detaya girmem, partimiz adına doğru olmaz." dedi. "Sizi inciten bir şeyler oldu mu?" sorusuna ise şu cevabı verdi: "Ben partime genlerimden bağımlı bir insanım. Beni inciten çok olay olmuştur ama bunları kamuoyunda tartışmayı hiç doğru bulmadım. Maalesef bazı insanlar etik olmayan şekilde kamuoyunda tartıştılar."

CHP İl Başkanı Özer Ülken de olumsuzlukları doğruladı. Belediye ile halk arasındaki ilişkilerin kötü olduğunu anlatan Ülken, "Bu ilişkilerin düzeltilmesi konusunda yoğun bir çalışma içindeyiz. Halkımızla daha sıkı diyalog içinde olmamız lazım." özeleştirisini yaptı.