BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.440,45
HABER /  DÜNYA

Libya, Chavez'in planını kabul etti

Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Kaim, Hugo Chavez'in planını hükümetin kabul ettiğini açıkladı.

Abone ol

Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Kaim, hükümetin Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in sunduğu planı kabul ettiğini açıkladı.

Kaim, Chavez'in planının "uluslararası diyaloğa, barış ve istikrarın sağlanmasına yardım için" Afrika, Asya ve Latin Amerika ülkeleri tarafından bir komisyon oluşturulmasını öngördüğünü söyledi.

Bakan yardımcısı Kaim gazetecilere yaptığı açıklamada, "Libya'nın Hugo Chavez'in girişimini kabul ettiğini bildirdik" dedi.

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam ise dün, planı takdirle karşıladıklarını ancak Venezuela'nın yardımına ihtiyaç olmadığını söylemişti.

Venezuela Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro da Libya'nın ülkedeki krize çözüm bulunması için barış komisyonu kurulmasına yeşil ışık yaktığını bildirmişti.

Bu arada Ras Lanuf şehrinin kimin kontrolü olduğu konusunda her iki taraf da çelişkili bilgi veriyor. Bakan yardımcısı Kaim, Kaddafi'ye bağlı kuvvetlerin doğudaki petrol şehri Ras Lanuf'u ele geçirdiklerini söyledi. Kaim, "Şehri hükümet kontrol ediyor. Ras Lanuf'da durum sakin" dedi.

İsyancılarsa, Muammer Kaddafi'ye bağlı güçleri doğudaki petrol şehri Ras Lanuf'tan çıkararak şehrin kontrolünü ele geçirdikleri söylemişlerdi.