BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.411,45
HABER /  MEDYA

Ertuğrul Özkök: Bedel ödemeye hazırım!

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü yazısında ifade özgürlüğü için bedel ödemeye hazır olduğunu söyledi.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, 12 kişinin yaşamını yitirdiği Fransa'nın başkenti Paris'te yayın yapan mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik saldırıya ilişkin olarak, "Paris bana, ifade özgürlüğünün insan gibi yaşayabilmek için ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gösterdi. Bir de o özgürlük için ödenmesi gereken bedeli... Emin olun ödemeye hazırım..." dedi.

Paris'teki tarihi yürüyüşe katılarak, izlenimlerini "Charlie'ciler ti'ye alırdı" başlığıyla Hürriyet'teki köşesine aktaran Ertuğrul Özkök'ün 'Charlie'ciler ti'ye alırdı' başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

KÜFÜR YEMEDEN...

(...) Oh be küfür yemeden bol bol cumhuriyetten söz etmek ne güzel bir şeymiş.

"Cumhuriyet" kelimesinin küçümsendiği, hakarete uğradığı, unutturulmak istendiği bir ülkeden geliyorum. İki gündür burada cumhuriyet erdemlerinin ve kazanımlarının savunulduğu bir iklimi yaşıyorum.

Bana çok iyi geldi. Ama geriye baktığımda başka bir manzara daha görüyorum. Bu ülke, 230 yıl içinde 5 büyük halk hareketine sahne oldu. 1789'la başlayan bu yürüyüş, 1830, 1848 ihtilalleriyle devam etti. Sonra 1871'de Paris Komünü geldi.

Sonra 1968'de modern özgürlükleri doğuran büyük hareket oldu.

BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM

Ve şimdi 4 milyon insan cesur ve fedakâr insanların kanlarıyla kurulmuş olan bu özgürlüğü savunuyor.

Yedisinden yetmişine kadar...

Bundan sonra Paris'e ilk geldiğimde Pere-Lachaise Mezarlığı'na gidip, "Komün Duvarı"nı ziyaret edeceğim.

Paris bana, ifade özgürlüğünün insan gibi yaşayabilmek için ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gösterdi. Bir de o özgürlük için ödenmesi gereken bedeli...

Emin olun ödemeye hazırım...

Ertuğrul Özkök'ün yazısını okumak için tıklayın..