BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Ertuğrul Fenerbahçe kurasından memnun

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kupa finalinde Fenerbahçe ile eşleşmekten mutlu olduklarını söyledi

Abone ol

Özlüce Tesisleri'nde çekilen kurayla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlam, kuranın hayırlı olmasını diledi. Fenerbahçe'nin hem ligde hem de kupada iddialı bir takım olduğunu belirten Sağlam, Fenerbahçe maçıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Bizim kupadaki iddiamız büyük. Kupayı almak istiyoruz. Bunu istiyorsak da bu rakiplerle bir yerde karşılaşacaktık. Onun için ha şimdi karşılaşmışız, ha sonra karşılaşmışız bizim için çok da önemli değil. Ben ilk maçın avantajını da kullanıp Fenerbahçe'yi eleyeceğimizi düşünüyorum. Yolumuza devam edebilmemiz için bunu yapmak zorundayız. Açıkçası Fenerbahçe ile oynamaktan da mutlu olduğumu söylemek istiyorum."

Fenerbahçe'nin 27 yıldır, Bursaspor'un da 24 yıldır Türkiye Kupası'na hasret olduğunun hatırlatılması üzerine genç teknik adam, "İki takımda kupayı almak isteyecek. Çok güzel iki karşılaşma oynayacağımızı söyleyebilirim. Tabi bir çok kimse 'niye Fenerbahçe'yi çektik' diye olumsuz düşünebilir. Ben kesinlikle Fenerbahçe'yi çektiğimiz için mutluyum." dedi.

Bir gazetecinin, "Sizce kupa maçlarının böyle bir periyoda gelmesi doğru mu?" şeklindeki sorusuna ise Sağlam, "Bence yanlış. İki maçı bir hafta içerisinde oynatmak ki, zemin ve hava şartları zaten ortada. 2 haftada 5 karşılaşma oynatmak zaten yanlış. Hava şartları zaten normal şekilde oynamaya müsait değil. Bence tekrar düzenlenebilirdi. Ama yapacak birşey yok. Hem lig hem de kupa maçlarını oynayıp, kadromuzu ekonomik kullanıp, direncimizi artırıp bu yoğun ve önemli süreçten bizi umutlandıracak, camianın beklentilerine cevap verecek sonuçları üretmek istiyoruz." yanıtını verdi.