BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SPOR

Ersun Yanal'dan futbolculara eleştiri

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, mağlup oldukları Başakşehir maçının ardından konuştu. Tecrübeli teknik adamın hedefinde özellikle bazı futbolcular vardı.

Abone ol

Hak ettikleri bir sonuçla sahadan ayrılmadıklarını söyleyen Yanal, "İlk 20 dakikada biz yine oyuna hakimdik. Ama 25 dakikalık bölümde hakimiyet rakipteydi. Girdiğimiz pozisyonlar var. Bunları değerlendiremezseniz, rakibiniz sizi cezalandırır. Hak ettiğimiz bir sonuç olmadı. Formda futbolcuların olmaması bizi etkiledi. Oynadığımız oyunun karşılığını alamadık." dedi.

"Bazı oyuncular..."

Bazı oyuncularını eleştiren Yanal, "Atabileceğimiz goller varken sonucu alamadık. Çok fazla top kaybı yaptık. Bazı oyuncularımız bu atmosferleri kaldırmakta güçlük çekiyor. Burası Fenerbahçe, büyük takım atmosferini kaldırmak kolay değil." diye konuştu.

“Oyuncularımız performansı bizim iç sorunumuz” 

Bir basın mensubunun Volkan Demirel’in performansını sorması hakkında, “İsimler üzerinden gitmeyelim. Bir oyuncumuzu asla tartışmaya açmam. O bizim iç sorunumuz. Dinlenmesi gerekiyorsa dinlendiriş. O aile meselesi” yorumunu yaparken, kedisini başarılı görüp göremediği sorusuna ise, “Bu bir ritim ve senkronizasyon işi. Bizim ayarlarımız bozuk. Eski ayarla dönmek, Fenerbahçe gibi olmamız gerek. Futbol oynamadan bir hedef peşinde koşan camia değiliz. Bugün yenildik. Bizim bir oyunumuz, oyun gücümüz var. Eğer biz şampiyon olacaksak bu görüntüyü vermeye devam etmeliyiz. Her rakibe karşı üstün olmalıyız. Başarı-başarısızlık göreceli iş. O siz takdiriniz. Benim kendimi değerlendirmem doğru değil. Ben bir plan üzerinde çalışıyorum” yanıtını verdi. 

“Değişikliklerde oyuncuları doğru yönetmeliyiz” 

Yaptığı oyuncu değişikliklerinin doğru olduğunu belirten Yanal, “Rakibimiz birbirini uzun süre tanıyan bir takım. Biz de bu daha oturmadı. Biz daha yeni başladık. Ama ben çok daha iyiye gideceğimizi düşünüyorum. Bizim işimiz süreci yönetmek. İkinci yarıdaki değişiklerde oyuncuları doğru yönetmek zorundayız. Önümüzdeki haftalarda bu oyuncular bize lazım” açıklamasını yaptı.