BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,76
HABER /  SPOR

Başakşehir - Fenerbahçe maçı özet ve golleri

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında lider Başakşehir sahasında Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti ve Galatasaray ile puan farkını maç fazlasıyla 11'e yükseltti.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasındaki kritik maçta Medipol Başakşehir, evinde Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Lider Başakşehir, Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçtan 2-1'lik skorla ayrıldı.

Başakşehir'e galibiyeti getiren goller, 19. dakikada Robinho ile 84. dakikada Mossoro'dan geldi. Fenerbahçe'nin tek sayısını ise 73. dakikada Roberto Soldado kaydetti.

Bu sonucun ardından Başakşehir puanını 57 yaptı ve 2. sıradaki Galatasaray ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 11'e yükseltti. Fenerbahçe ise 3 maç sonra yenildi ve 28 puanda kaldı.

Süper Lig'in 26. haftasında Başakşehir deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacakken, Fenerbahçe ise evinde Sivasspor'u konuk edecek.

BAŞAKŞEHİR: 2-1 FENERBAHÇE
Hüseyin Göçek son düdüğünü çaldı ve Başakşehir, Robinho ve Napoleoni'nin golleri ile Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etmeyi başardı. Fenerbahçe'nin tek golü ise Soldado'dan geldi.

90 + 4' DİREĞİ YALADI! Mehmet Ekici'nin sol kanattan yaptığı ortaya altı pas dışında Kudryashov'a rağmen kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak uzak direk dibinden az farkla auta çıktı.

90 + 3' Fenerbahçe orta alanını bu dakikalarda Başakşehir'li oyuncuları rahat geçmeye başladı. Fenerbahçe son dakikalarda çok adamla rakip sahada risk alıyor.

90 + 2' Robinho, ceza alanı dışında Volkan Demirel'in biraz önde gördü ve kaleye şutunu gönderdi ancak bu deneme çerçeveyi bulmadı.

90 + 1' Başakşehir'de sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Emre Belözoğlu, gelecek hafta Kayserispor deplasmanında oynayamayacak.

90' Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakikalık uzatma süresi eklendi.

87'  Abdullah Avcı'dan son oyuncu değişikliği de geldi ve Mossoro'nun yerine kalan sürede Emmanuel Adebayor görev yapacak.

86' Emre Belözoğlu, Tolgay Arslan'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.

83' GOL! Visca'nın savunma arasına gönderdiği pasta Mossoro sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kaldı ve Volkan'ı geçen topu kale önünde Stefano Napoleoni tamamladı. Başakşehir bir kez daha öne geçti.

82' Fenerbahçe ise geride kalan sürede %56 ile topa sahip oldu ve Başakşehir kalesine gönderilen 10 şutun 3'ü isabet buldu.

81' Mücadelenin geride kalan bölümünde Başakşehir, %44 ile topa sahip oldu ve Fenerbahçe kalesine gönderdiği 11 şutun 2'si isabetli oldu.

79' Robinho, Valbuena'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı. Fenerbahçe sol kanattan bir duran top daha kullancak.

78' Valbuena'nın sağ kanattan kullandığı duran topta ceza alanına gelen ortaya altı pas içinde Skrtel boş kaldı ve kafa vuruşunu yaptı ancak bu deneme Mert'in kucağında kaldı. Öncesinde yardımcı hakemin ofsayt bayrağı kalkmıştı.

76' ZAJC YİNE ATAMADI! Organize gelişen Fenerbahçe atağında duvar pası sonrası soldan Hasan Ali altı pas dışına pasını çıkardı ve boş pozisyonda Zajc'ın yaptığı gol vuruşunda top üstten auta çıktı.

74' Roberto Soldado, bu sezon ligde çıktığı 14. maçında 6. skor katkısını yaptı (3 gol, 3 asist).

73' GOL! Başakşehir yarı alanına gelen yüksek topta Attamah hatalı bir geri pas verdi ve araya giren Soldado, Mert Günok'tan kurtardığı topu boş ağlara gönderdi.

72' Serdar Aziz gördüğü sarı kart sonrasında cezalı duruma düştü ve Fenerbahçe'nin gelecek hafta sahasında Sivasspor ile oynayacağı mücadelede forma giyemeyecek.

71' Başakşehir yedek kulübesinde ise Stefano Napoleoni oyuna girmek için son hazırlıklarını yapıyor.

70' Oyuncu Değişikliği Jaílson Marques Siqueira Mathieu Valbuena

69' Sarı Kart Serdar Aziz

66' Sağ kanatta Moses'in pasına hareketlenen Isla, Kudryashov'un kontrol etmek istediği topa yatarak müdahale etti ve rakibine çarpan top kornere çıktı.

64' Fenerbahçe savunmadan çıkarken Jailson'un kısa düşen pası sonrasında Tolgay'ın İrfan Can'a yaptığı faul sonrasında topu Başakşehir'e verdi. Başakşehir uzun süre sonra Fenerbahçe yarı sahasında çok adamla geldi.


63' Başakşehir ceza alanı içinde Hasan Ali'nin ortasında top Arda Turan'ın eline çarpınca Fenerbahçe'li oyuncular penaltı bekledi ancak Hüseyin Göçek, aynı fikirde değildi. Pozisyonu çarpma olarak değerlendirdi.


62' MERT ÇIKARDI! Organize gelişen Fenerbahçe atağında soldan Hasan Ali'nin ortasını arka direkte boş pozisyonda Soldado tamamladı ve kaleye giden bu şuta Mert kritik bir müdahale yaparak golü önledi.


56' Fenerbahçe ilk yarının aksine ikinci yarı topu ayağında daha fazla tutan ve rakip yarı alanda daha fazla gözüken ekip konumunda.

54' Fenerbahçe ise geride kalan sürede %51 ile topa sahip oldu ve Başakşehir kalesine gönderilen 5 şutun 1'i isabet buldu.

51' ZAJC ATAMADI! Sağ kanattan Moses ile ikili oyun yapan Isla'nın çizgiye indikten sonra altı pas dışına çıkardığı ortasına boş pozisyonda Zajc kafa vuruşu yaptı ancak bu deneme uzak direk dibinden auta çıktı.


46' Ersun Yanal'dan ikinci yarı başında ilk oyuncu değişikliği geldi ve Eljif Elmas yerini Mehmet Ekici'ye bıraktı.

İkinci yarının ilk düdüğü çaldı ve son 45 dakikaya Fenerbahçe başladı.

İlk yarıda son düdük çaldı ve Başakşehir, Robinho'nun kaydettiği gol ile soyunma odasına 1-0 üstün girmeyi başardı.

45 + 3' Jailson'un gönderdiği uzun pasa Başakşehir ceza alanında Attamah ters bir kafa vuruşu yaptı ancak Mert Günok kalesinde dikkatliydi ve topu kontrol etti.


45 + 2' Junior Caiçara ceza alanı dışında önünde kalan topu düzelttikten sonra kaleye gönderdi ancak bu deneme aut ile sonuçlandı.


45 + 1' Maçta tempo uzatma dakikalarında da değişmedi ve Başakşehir topu ayağında tutarak Fenerbahçe savunmasında boşluk arıyor.


45' Mücadelenin ilk yarısına en az 3 dakikalık uzatma süresi eklendi.


44' Fenerbahçe hızlı atağında Mossoro savunmasına hızlı koştu ve Eljif'in ayağından topu kazanmayı başardı.


43' Başakşehir'in sol kanattan kazandığı duran topu Visca kullandı ve direkt kaleye göndermek istediği sert şutu Fenerbahçe savunmasından döndü.


42' Tolgay Arslan, Arda Turan'ı arkadan çekerek durdurdu ve maçtaki ilk sarı kartı gören isim oldu.


41' Geride kalan sürede toplam 7 şut çekildi ve bunların 3'ü isabetli oldu. (Başkşehir 2, Fenerbahçe 1).


38' Başakşehir son dakikalarda topu ayağında daha fazla tutan taraf ve topla oynama yüzdeleri bu dakikalarda dengelenmiş durumda.


36' Hızlı gelişen Başakşehir atağında Mossoro'un sağa pasında Visca'nın bekletmeden içeri çevirdiği ortasını Serdar Aziz yatarak müdahalesi ile arkadaşlarına kazandırdı.


35' Visca'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna kimse dokunamadı ve Başakşehir'in sol kanattan farklı bir atak başlangıcı başladı.


34' Robinho'nun savunma arkasına yükselttiği topa Arda ceza alanı içinde sahip oldu ancak savunma araya girerek topu kornere çeldi.


33' Bu dakikalarda Başakşehir, topu ayağında tutuyor ve kısa paslar ile Fenerbahçe'li oyuncuların yaptığı presi kırmayı başarıyor.


30' Sağ kanattan Moses'in pasında Isla içeri girdi ve çizgiden altı pas dışına çıkardığı pasına Soldado'nun yaptığı boş pozisyondaki vuruş üstten auta çıktı. Öncesinde Isla'nın pozisyonu için ofsayt bayrağı kalkmıştı.


28' Serdar Aziz ayağa kalktı ve maça devam edebilecek. Karşılaşma taç atışı ile devam edecek.


26' Oyun alanına sağlık görevlileri davet edildi ve Serdar Aziz, saha içindeki tedavisi sonrasında maça devam edebilecek. Sağlık görevlilerinden değişiklik işareti gelmedi.


25' Serdar Aziz ceza alanı içinde Robinho'nun topuna yaptığı müdahalesi sonrasında yerden kalkamadı ve Hüseyin Göçek oyunu bir kez daha durdurdu.


23' Mossoro, rakibi ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerden kalkamadı ve mücadele durduruldu. Mossoro maça devam edebilecek.


21' AZ FARKLA! Fenerbahçe'nin sağ kanattan Zajc ile kullandığı köşe vuruşuna ön direkte Eljif kafa vuruşunu yaptı ancak bu deneme az farkla üstten auta çıktı.


19' GOL! Sol kanatta rakibinden sıyrılan İrfan Can'ın ortası kaleye yöneldi ve Volkan'ın istediği gibi uzaklaştıramadığı top altı pas içine düştü. Boşta kalan topa Robinho kale ağzında vuruşunu yaptı ve Başakşehir 1-0 öne geçti.


16' ROBİNHO VURDU, VOLKAN ÇIKARDI! İrfan Can'ın ara pasında sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Robinho'nun yerden şutunu Volkan Demirel ayakları ile çıkardı. Dönen topta Visca'nın penaltı noktası civardından yaptığı vuruş ise üstten farklı şekilde auta çıktı.


15' Başakşehir'de erken bir oyuncu değişikliği olacak ve Serdar Taşçı maça devam edemeyecek. Attamah oyuna girmek için hazırlık yapıyor.


14' Serdar Taşçı topsuz alanda kendini yere bıraktı ve Hüseyin Göçek oyuncunun tedavisi için oyunu durdurdu.


12' Sağ kanatta buluştuğu top sonrasında ceza alanı dışı sağ çaprazda Moses kaleyi görür görmez yerden sert vurdu ancak bu şut ters kanattan auta çıktı.


10' Robinho'nun pasında orta alan yayı içerisinde topla buluşan Visca, sol çaprazdan ceza alanına girdi ve sol ayağı ile şutunu çekti ancak bu deneme savunmadan döndü.


8' Sol kanattan İrfan Can'ın içeri çevirdiği ortasında Visca arka direkte zamanlamasını yapamadı ve ortaya dokunamadı.

7' Mossoro'nun pasında sağ kanatta topla buluşan Visca, rakibi Hasan Ali'nin üzerine gitti ve çizgiye indikten sonra içeri ortasını çevirmek istedi ancak bu orta auta çıktı.


6' Sağ kanattan hızlı gelişen Başakşehir atağında Visca'nın içeri çevirdiği yerden ortasını Tolgay yatarak müdahalesi ile arkadaşına kazandırdı.

5' İlk dakikalardaki hızlı ve tempolu oyun bu dakikalarda yerini kontrollü oyuna bıraktı.

4' Başakşehir'in sağ kanattan kullandığı duran topta Emre'nin ortasını ceza alanı içinde Soldado uzaklaştırdı.

3' Fenerbahçe'de ise Dirar, Mehmet Topal, Erten sakatlıkları Ayew ise kart cezası nedeni ile bugün forma giyemeyecek.

2' ELJİF VURDU, MERT ÇIKARDI! Zajc'ın savunma arkasına yerden gönderdiği ara pasında Eljif bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı ve sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşu Mert iki hamlede kontrol etti.

1' Başakşehir'de Clichy, Demba Ba, Epureanu ve Alparslan Erdem bugün sakatlıkları nedeni ile kadroda bulunmuyor.

Hüseyin Göçek maçtaki ilk düdüğünü çaldı ve mücadeleye Başakşehir başladı.

İLK 11'LER:

Medipol Başakşehir: Mert, Caiçara, Serdar Taşçı, Mahmut, Kudriashov, Emre, İrfan Can, Mossoro, Visca, Arda Turan, Robinho

Fenerbahçe: Volkan, Isla, Skrtel, Serdar, Hasan Ali, Jailson, Tolgay, Moses, Zajc, Eljif Elmas, Soldado