BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,35
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Ersun Yanal: Haftaya damga vuracağız

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında, Çaykur Rizespor karşısında alınan 3-2’lik galibiyet sonrası basın toplantısında konuştu.

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal üç puandan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Hepimiz Fenerbahçe’nin nasıl oynaması gerektiğini biliyoruz. Fenerbahçe, ‘Fenerbahçe’ gibi oynamalı. Bunun da mücadelesini veriyoruz” dedi. Gelecek hafta oynanacak olan Başakşehir maçına da dikkat çeken Yanal, “Zirveyi ilgilendiren bir maç. Damgamızı vurmalıyız” yorumunu yaptı.

Takımın iskeletini bir türlü kuramadıklarını ifade eden Yanal, “Bir takımın iskeletini saydığınız da takım olursunuz. Ben de dahil birçok arkadaşım bu iskeleti sayamayız takımda. İskeleti yaratmaya fırsatımız olmadı. Devre arasından beri 3-4 günde bir maç oynadık ve 4-5 rotasyon yaptık. Transfer yaptığımız oyuncularımızın takıma katılış tarihlerine bakabiliriz. Bunlar mazeret değil ama zorluk. Zenit maçı hariç biz hiç 11'e 11 yenilmedik. Ümraniye’de 10 kişi, Kayseri’ye 10 kişi yenildik. Hakemler konusunda sert geçişler yaşadık. Onlar da yeni yönetime girdiler. Çok iyi bir ekip geldi ve onlar da hakemleri doğru yöneteceklerdir. Biz de bu süreçte takım oyunumuz oynamak için her antrenmanda taktik ve analizler yaptık. Bu işin sezon başında takım olarak, kampta yaşamak var. 10 yıllık birikimlerle gelen takımlar var. Hepimiz Fenerbahçe’nin nasıl oynaması gerektiğini biliyoruz. Fenerbahçe, ‘Fenerbahçe’ gibi oynamalı. Bunun da mücadelesini veriyoruz” açıklamasını yaptı.

“Hakemler konusunda bizim de canımız yandı”

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal'ın hakem konusundaki eleştirilerine de değinen tecrübeli hoca “Hakemi eleştirirsek bize de vermediği penaltı var. Bizim de hakemlerde sezon boyunca canımız yandı. Biz hakemleri eleştirmeden bir lig yaşamaktan yanayız. Hakemleri değil hakemleri yönetilme şeklinde eleştiriyorum. Hala o dönemin yetkilerinden cevap alamadım. Siz bana soruyorsunuz ben cevap veriyorum ama onlar vermiyor. Becerikli ve yetenekli hakemlerimiz var. Hakemlerimizin kötü olmadığını, doğru yönetildiğinde başarılı olabileceklerini söyledim. Rizespor bugüne kadar hakemi hiç konuşmuyorlardı. Bundan sonra umarım kazanırlar da konuşmazlar” ifadesini kullandı.

“İyi şeyler olacak, göreceksiniz”

Takım olma konusu da hallettiklerinde gerçek Fenerbahçe’yi göstereceklerini söyleyen Yanal, “Takım olmak zor. Puan cetveline baktığımda ben, camia, taraftar, oyuncu mutlu değil. Beşiktaş maçında güzel geri dönüş yaptık. Bu maçı kazandık. Hatalarımız değerlendireceğiz. Böyle bir iki maça daha ihtiyacım var. Sonra siz de göreceksiniz, iyi şeyler olacak. Biz takım olamadık. Bununla ilgili sıkıntıları geçtiğimizde Fenerbahçe’yi göreceksiniz. Dirar kadro dışıydı. Şimdi kimse konuşmuyor. 'Bugün Dirar yok ne olacak?' diyorlar ama bu oyuncu önceden kadro dışıydı” dedi.

“Gelecek haftaya damga vuracağız”

Takım olarak verilerde üzerine koyarak ilerlediklerini belirten Ersun Yanal, “Bugün kazandık ve iyi yaptığımız şey bu. 10 maçımız kaldı. Futbolu ve sonucu üst üste koyabileceğimiz bir sürece girdik. Bu takım fikstür yüzünden izin kullanmadı. Ama koşmaya ve mücadele etmeye başladık. Topla oynama oranımız arttı. Geliştiğimiz yerler var. Bunu skorla birleştirdiğimizde farklı bir Fenerbahçe olacak. Gelecek hafta zirveyi etkileyecek bir maç var. Damgamızı vurmalıyız. Yolda kervanı düzmek kolay değildir” şeklinde konuştu.