BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.498,20
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yanlışlar devam ettikçe bu bedelleri ödeteceğiz

Trabzon'daki mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paraları Kandil'e gönderenlere biz müsaade etmeyiz. Onun için kayyumlar. Bundan sonraki süreçte de bu tür yanlışları devam ettikçe bu bedelleri ödeteceğiz" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimler öncesinde Türkiye'yi karış karış gezip, gündeme ilişkin konularda açıklamalar yaptı. Trabzon'da konuşan Erdoğan, "Paraları Kandil'e gönderenlere biz müsaade etmeyiz. Onun için kayyumlar. Bundan sonraki süreçte de bu tür yanlışları devam ettikçe bu bedelleri ödeteceğiz. Önceki gün uçak krizi sonrasında Pakistan'ın cumhurbaşkanı ve başbakanı ile görüştüm. Biz de üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Türkiye'nin çabalarıyla bu sıkıntılı süreç atlatılacak" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Çok seviyorsan git Kuzey Irak'a sizin burada yeriniz yok. CHP'ye, İYİ Parti'ye gönül verenlere sesleniyorum, bu ülkeyi bölmek isteyenlerle nasıl oluyor da omuz omuza oluyorsunuz? Bizim arkamızda PKK, HDP, YPG var diyor. Bizim arkamızda da bu millet var ve Hak var. Bunlara devlet para verdi, bu alçaklar çukur kazdı. Binaları kendi içinden tünellerle birbirine bağladı. Bu paralar size çukur eşin diye mi verildi? Kandil'e gönderdiler. Paraları Kandil'e gönderenlere biz müsaade etmeyiz. Onun için kayyumlar. Bundan sonraki süreçte de bu tür yanlışları devam ettikçe bu bedelleri ödeteceğiz. 

''Konsolide edelim''
Son 17 yılda önümüze çıkartılan her engeli sizleri desteği sayesinde aştık. Önümüzde önemli bir imtihan var 31 Mart. Başta İstanbul olmak üzere nerede Trabzonlu hemşehrileriniz varsa buradan telefonla aramanızı rica ediyorum. Onlara şunu söyleyin, oylarımızı hep beraber Cumhur İttifakı'nda konsolide edelim, AK Parti'de birleştirelim. 

"Gerilimi tırmandırmanın kimseye faydası yok"
Önceki gün uçak krizi sonrasında Pakistan'ın cumhurbaşkanı ve başbakanı ile görüştüm. Biz de üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Pakistanlı kardeşlerimizin pilotu salıvermeleri takdire şayan bir tavırdır. Temennimiz Hindistanlı dostlarımızın da bu müspet adıma aynı şekilde karşılık vermeleridir. Türkiye'nin çabalarıyla bu sıkıntılı süreç atlatılacak. Gerilimi tırmandırmanın kimseye faydası yok.

"Artık sözü dinlenen ülke haline geldik"
Savunma sanayiinde bize insansız hava aracı vermiyorlardı. Şimdi Trabzon'un uşaklarından birileri insansız hava aracını yaptı mı? Şimdi biz ihraç eder duruma geldik. Göreve geldiğimizde biz savunma sanayiinde yüzde 25'i yapıyorduk, şimdi yüzde 70'i üretir hale geldik. Savunma sanayiinde 2,5 milyar dolar ihracat yapıyoruz. Bölgenin artık sorun çözen ülkesi haline geldik. Artık emir alan değil sözü dinlenen bir ülke haline geldik. 

''Bizimkisi varlık kuyruğu''
Şimdi bir Trabzonlu arkadaşımız oradan (İstanbul) aday olmuş, Trabzon'u istismar etmek istiyor. Sen Trabzon'u istismar edemezsin. Benim Trabzonlu hemşehrilerim sana prim vermez. Bay Kemal siz kuyrukçusunuz, Siz yokluk kuyruğu icat ettiniz bu ülkede. Bizimki ise varlık kuyruğu. 

Trabzon'a raylı sistem
Önümüzdeki dönemde Trabzon'u raylı sistemle tanıştırıyoruz. Trabzon-Erzincan arasında hızlı tren projesini hayata geçireceğiz.