BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.401,01
HABER /  GÜNCEL

Ersümer ve Çakan Yüce Divanda

Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılandıkları davaya devam edildi.

Abone ol

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılandıkları davaya devam edildi.

Duruşmaya, Ersümer, Çakan ve avukatları katıldı.

Davanın dün yapılan duruşmasında Cumhur Ersümer ve Avukatı Bülent Acar savunmalarını yapmıştı.

Savunmanın uzun sürmesi nedeniyle Zeki Çakan ve avukatlarının savunması bugüne kalmıştı.

Zeki Çakan'ın avukatı Turgut Kazan, esas hakkındaki savunmasında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok'un esas hakkındaki mütalaasını eleştirdi. Mütalaada, Zeki Çakan'ın ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanmakla suçlandığını anımsatan Kazan, bu suçların unsurlarının bulunmadığını iddia etti.

''Diz boyu yolsuzluk ve Ali Dibo'ların yaşandığı günümüzde hazırlanan mütala ile Zeki Çakan'ın da suçlandığını'' ifade eden Kazan, ''Yargıtay Başsavcısı suçladığı için müvekkilim hakkında yolsuzluk yaptığı şüphesi doğacaktı, doğdu. Haksız ve büyük bir haber olacaktı, 8 sütuna manşet oldu'' diye konuştu.

Çakan hakkındaki iddiaların yer aldığı mütalanın delilsiz, dayanaksız ve haksız olduğunu iddia eden Kazan, ''Türkiye büyük bir ülkedir, ihtiyaçlar sınırsız, kaynaklar ise kıt. Koşullara uygun işler yapılır. Yapılan işler hizmet içindir, doğrudur. Kimi siyasilerin istekleri baz alınarak suçlama yapılamaz'' dedi.

Kazan, siyasal iktidarın bu davaya nasıl müdahale ettiğinin ve TBMM Soruşturma Komisyonu'nun dava dosyasına neler koyduğunun görüldüğünü savundu.

Duruşmaya ara verildiği için Turgut Kazan'ın savunması öğleden sonra devam edecek.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Zeki Çakan ile diğer avukatı Birgül Feyzioğlu da esas hakkındaki savunmalarını yapacaklar.