BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.433,79
HABER /  GÜNCEL

Erotik klibe rekor ceza

RTÜK, Number One TV'ye, "Love You More" adlı klip nedeniyle rekor ceza verdi.

Abone ol

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Number One TV'ye, Armin Van Buuren'un "Love You More" adlı klibini yayımladığı gerekçesiyle 336 bin YTL para cezası kesti. Number One TV'nin 7 Mart 2007 tarihinde yayımladığı klibe ilişkin savunmasını, 2 Ağustos'ta yaptığı toplantıda değerlendiren RTÜK, para cezasını, "Gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel, ahlaki gelişimini zedeleyecek türde programların seyredilebileceği saatlerde yayımlanması" maddesine dayandırarak verdi.
Number One TV'den cezayla ilgili olarak yapılan açıklamada, 2006'nın en sevilen dans parçaları arasında yer alan "Love You More"un Youtube'da 60 bin kişi tarafından izlendiği, Kablolu TV, Digitürk ve D Smart'tan yayın yapan çok sayıda müzik kanalı tarafından yayımlandığı belirtildi.
Number One TV'nin ortaklarından Ali Karacan ise ilk kez aldıkları bu cezaya anlam veremediğini belirterek şöyle konuştu:

'Burası İran mı?'

"Rezalet bir durum. Bu klip uydu vasıtasıyla Türkiye'den de izlenen tüm dünya televizyonlarında yayımlanıyor. Biz yayımlayınca ceza alıyoruz, onlar yayımlayınca bir şey olmuyor. Müthiş yanlış bir uygulama ve çifte standart. O zaman İran gibi uyduları yasaklamak gerek. Yabancı olunca serbest, Türk olunca yasak diye bir durum olamaz ki! Bizim yayımlayamadığımızı onlar yayımlıyor. Klip oynatmanın bu kadar cezası olur mu? RTÜK'ün bu tavrı, Türkiye'nin İslami bir cumhuriyet gibi yönetildiğini gösteriyor. Ancak İran'da böyle bir ceza olabilir. RTÜK'ün gücü yabancı kanallara yetemiyor, onlara yaptırım uygulayamıyor. Gücü bize yettiği için böyle bir uygulama yapıyor."