BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.440,70
HABER /  GÜNCEL

Ağca masum affa gerek yok

Avukatı, Ağca için af istedi. Ağca, affa ihtiyacı olamadığı söyledi.

Abone ol

Yaklaşık 6 yıldır Kartal H Tipi Cezaevi’nde yatan, Abdi İpekçi ve Papa suikastı sanığı Mehmet Ali Ağca’nın avukatı Mustafa Demirbağ, Cumhurbaşkanlığı’na başvurarak, Ağca’nın kalan cezasının kaldırılmasını talep etti. Ağca’nın 27 yıldır cezaevinde kaldığını belirten Avukat Demirbağ, bu süreç içinde müvekkilinin sağlığının bozulduğunu dile getirerek müvekkilinin kalan cezasının afedilmesini istedi. Demirbağ, gerekli işlemlerin başlatılması için de aynı gün Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’na da başvuruda bulundu.

"MASUMUM AFFA GEREK YOK"
Avukat Mustafa Demirbağ’ın bu açıklamalarının yayınlanmasının ardından Mehmet Ali Ağca’nın kardeşi Adnan Ağca tepki göstererek, Cumhurbaşkanı’ndan kesinlikle bir af taleplerinin olmadığını söyledi.

Öğle saatlerinde cezaevine giderek Mehmet Ali Ağca ile bir görüşme yaptığını söyleyen ve kardeşinin avukatı Mustafa Demirbağ’ı da azlettiklerini söyleyen Adnan Ağca, yaptığı görüşmede Mehmet Ali Ağca’nın şunları söylediğini belirtti; “Benim böyle bir talebim yoktur. Ben masumum, masum insana af istemez. Zaten cezamı çekmişim. ”

Ağca’nın avukatı Mustafa Demirbağ ise Adnan Ağca’nın açıklamalarına şaşırdığını belirtti. Resmi olarak Kartal Cumhuriyet Savcılığı’na başvurduklarını dile getiren Avukat Demirbağ, “Ben birkaç gün önce Mehmet Ali Ağca ile cezaevinde görüştüm ve ona bu maddeden bahsettim. Anayasa’da böyle bir yolun olduğunu söylediğimde başvuralım dedi. Ben de müvekkilim için gerekli başvuruları yaptım” dedi.

Ağabey Adnan Ağca’nın neden böyle bir şey söylediğini bilmediğini belirten Demirbağ, “Bana şu ana kadar avukatlıklarından azledildiğime dair de bir şey söylenmedi. Bu başvurudan Adnan Ağca’nın da haberi vardı” diye konuştu.