BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.434,95
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Eroğlu alternatif 29 Ekim'i eleştirdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapılması planlanan yürüyüşü eleştirdi.

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapılması planlanan yürüyüşle ilgili "Bunun çok yanlış bir adım olduğunu, ayrılıklara sebep olacağını vurgulamak istiyorum. CHP'nin böyle bir davranışta bulunması kendi kimliğine de yakışmıyor" dedi.

Çeşitli temel atma törenleri ve açılışlar için Afyonkarahisar'da bulunan Bakan Eroğlu, Evciler ilçesinde vatandaşlarla bayramlaştı. Eroğlu, burada gazetecilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapılması planlanan yürüyüşe ilişkin sorusu üzerine şöyle konuştu:

KILIÇDAROĞLU NEDENSE HEP BÖYLE YANLIŞLIKLAR YAPIYOR

"Bu davranış, yanlış ve Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir yaklaşımdır. Bayramlar birlik beraberlik içindir. Bu ayrılık niye? Devlet merasimi var, sen de gel katıl, varsa birtakım şeyleri söyle, ona göre hazırlansın. Başta AK Parti, bazı partiler de buna karşı çıktı. Ben de bunun çok yanlış bir adım olduğunu, ayrılıklara sebep olacağını vurgulamak istiyorum. CHP'nin böyle bir davranışta bulunması kendi kimliğine de yakışmıyor. Tekrar düşünüp değerlendirmesi lazım. 'Hep birlikte Anıtkabir'e gidelim, çelengimizi koyalım, ayrıca devlet merasiminde bu coşkuyu hep birlikte yaşayalım' diye teklif ediyoruz. Çok yanlış bir tutumdur, Kılıçdaroğlu nedense hep böyle yanlışlıklar yapıyor. Allah sonunu hayır etsin."