BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Oyuncukların parası nereden?

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Batman Valiliği'nce çocuklara dağıtılan oyuncakların bedelinin kaynağını Bakan Şimşek'e sordu.

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valiliği'nce çocuklara dağıtılan oyuncaklar için Bakanlık bütçesinde herhangi bir harcama yapılmadığını belirtti.

Şimşek, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın, Batman Valiliği'nce çocuklara dağıtılan oyuncakların bedelinin hangi kaynaktan karşılandığına ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.

Şimşek, Batman Valiliği'nce, özellikle kenar mahallelerde yaşayan yoksul ailelere yapılan ziyaretlerde ya da bazı etkinliklerde, 1 ile 3 lira arasında değişen oyuncaklar ile şeker, çikolata gibi hediyeler dağıtıldığını, bunların bedelinin, ağırlama giderlerinden karşılandığını ifade etti.

Belediyecilik hizmetlerinin arzulanan düzeyde olmadığı bu mahallelerde, çocuklar için yeterli oyun alanlarının da bulunmadığını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

''Hatta, çocuk nüfusunun fazla olduğu bu yerlerde, terör örgütünün zaman zaman çocukları taş atma veya diğer eylemlere zorladığı bilinmektedir. Bu çocukların başının okşanması, hatırlarının sorulması, devletin bakanı veya valisi tarafından bir oyuncak araba, bebek hediye edilmesi, onlar açısından unutulmamakta ve büyük değer taşımaktadır. Her çocuk bu tür hediyeden mutlu olmaktadır.

Oyuncakların ucuz veya pahalı olmasından ziyade geleceğimiz olan çocuklara, devletimizin kucaklayıcı ve şefkatli yüzünün gösterilmesi, onların sevgisinin kazanılması çok daha anlamlı ve değerlidir.''

Şimşek, Bakanlık bütçesinden bu konuda herhangi bir harcama yapılmadığını bildirdi.