BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Ermenistana nota verildi mi?

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Türk Bayrağının yakılmasıyla ilgili Ermenistan'a nota verilip verilmediğini sordu.

Abone ol

Arıtman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, 24 Nisanda Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Türk Bayrağının yakılması görüntülerinin dünya medyasında yer aldığını hatırlattı.

Arıtman, bu olayla ilgili Ermenistan'a nota verilerek suçluların yakalanıp cezalandırılması ve özür dilenmesinin talep edilip edilmediğini sordu.

Ermenistan'ın, işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çıkmadan Türkiye-Ermenistan sınırının açılıp açılmayacağını da öğrenmek isteyen Arıtman, önergesinde şu soruları yöneltti:

''Ermenistan'la ilişkilerimizin normalleştirilmesinde neden Ermeni soykırımı iddialarına taraf olan İsviçre ara bulucu olarak seçilmiştir? Bu sürece Azerbaycan neden dahil edilmemiştir? Azerbaycan'ın kırılması yüzünden Orta Asya ve Azeri doğalgazını taşıyacak olan Nabucco Projesi'nin iptalinin Türkiye'ye maliyeti ne olacak?''

Canan Arıtman, başka bir soru önergesinde de Başbakan Erdoğan'a, ABD Başkanı Barack Obama'nın 24 Nisan açıklamasından dolayı ABD'ye nota verilip verilmeyeceğini sordu.