BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.412,56
HABER /  DÜNYA

Ermenistan toprak istedi mi?

Erivan'ın Türkiye'den toprak talebi oldu mu? Bu soruya en yetkili ağızdan cevap geldi. Sarkisyan bakın neler söyledi..?

Abone ol

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Erivan’ın Türkiye’den toprak talebinde bulunmadığını tartışmaya yer bırakmayacak şekilde açıklayan en üst düzeydeki ilk Ermeni yetkili oldu.

Sarkisyan, "Ermenistan’ın Türkiye’den toprak talebi var mı?" sorusuna şöyle yanıt verdi;

BÖYLE BİR AÇIKLAMA OLMADI

"Toprak iddiası konusuna çok şaşırıyorum. Nedense yaygın bir görüş. Ama siz hangi Ermeni yetkilinin ‘Türkiye’den toprak istiyoruz’ dediğini duydunuz? Kesinlikle böyle bir açıklama olmadı. Nedense, soykırım konusuyla toprak iddiaları arasında bağlantı kuranlar var."

SARKİSYAN'I GÜLDÜREN SORU

Sarkisyan, "Abdullah Gül’le görüşmenizde siyaset dışı konulara girme olanağı bulabildiniz mi? Size herhangi bir Ermenice kelime söyledi mi?" sorusunu da gülerek yanıtladı;

"Hayır, Ekselans’la diğer konulara girme fırsatımız olmadı. Sayın Gül’ün Ermenice bildiğini sanmıyorum. Nedense benim Azerice konuştuğum yolunda bir efsane var! Evet, bir zamanlar basit konuşma düzeyinde Azerice bilirdim. Türkçe ile Azericenin de birbirlerine yakın olduğunu biliyorum. Ama 20 yıldır Azerice konuşmadım. Yani, şu anda mantıklı bir cümle kurabilecek durumda değilim! Belirtmek isterim ki, Sayın Gül’le ilişkin izlenimlerim çok olumlu, çok hoş bir insan. İkimiz insanların müreffeh bir hayat sürmesi için yapabileceklerimizi konuştuk."