BIST 9.682
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.425,21
HABER /  DÜNYA

Ermenistan Azerbaycan'daki sivillere saldırdı

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında sıcak saatler yaşanıyor. Ermenistan Azerbaycan sivil yerleşim birimlerini hedef aldı. Ermenistan'ın saldırısı sonucu bir sivil hayatını kaybetti. Çatışmalar sürüyor.

Abone ol

Ermeni güçlerin sivil yerleşim birimlerini top atışına tutması sonucu bir Azerbaycanlı hayatını kaybetti.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda Ermeni güçlerin sivil yerleşim birimlerini top atışına tutması sonucu bir Azerbaycanlı hayatını kaybetti.

ERMENİSTAN SİVİLLERİ HEDEF ALDI

APA'nın haberine göre, Ermeni güçleri cephe hattı yakınındaki yerleşim birimlerine uzun menzilli toplarla saldırılarını bugün de sürdürdü. Ermeni güçlerin ateşi sonucunda Terter'in Hasankaya köyünde merminin eve isabet etmesi sonucu 16 yaşındaki Turane Hasanova yaşamını yitirdi.

SAVUNMA BAKANLIĞI ÇATIŞMALARIN BİLANÇOSUNU AÇIKLADI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, cephe hattında yaşanan son çatışmalarda, 70'e yakın Ermeni askerinin öldürüldüğünü; Ermenilerin kontrolündeki Madagiz askeri kontrol noktasının da Azerbaycan kuvvetlerince ele geçirildiğini duyurdu. Bakanlık, Azerbaycan Ordusunun, son iki günde 16 şehit verdiğini açıkladı.

ERMENİSTAN ORDUSU SİVİLLERİ VURUYOR

Cephe hattında kayıp veren Ermenistan ordusu, Hocavend-Fuzuli ve Ağdere -Terter istikametinde sivil yerleşim bölgelerini vurmaya devam ediyor.

BÖLGEDE KONTROL SAĞLANDI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bu istikamette yapılan karşı operasyon ve cevap ateşleriyle stratejik açıdan önemli Madagiz askeri komuta -kontrol merkezinin imha edildiğini ve bölgede kontrolün sağlandığını duyurdu.

ÇATIŞMALAR GECE BOYUNCA YAŞANDI

Gece boyunca süren çatışmalarda bölgede yerleşen Ermenistan ordusunun 70'e yakın kayıp verdiği bildirildi. Ermenistan ordusuna ait 5 tank ve 20 zırhlı araç da imha edildi. Savunma Bakanlığı, temas hattında cephede kazanılan üstünlüğün korunmasına yönelik tedbirlerin hayata geçirildiğini de vurguladı.