BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,70
ALTIN 2.400,43
HABER /  DÜNYA

Ermeni soykırımı iddialarında flaş gelişme

İspanya meclisinde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddiaları reddedildi

Abone ol

Bask bölgesinde faaliyet gösteren Amaiur koalisyonundan 2 milletvekilinin İspanya meclisinde gündeme getirdiği 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının tanınmasına ilişkin öneri, dün meclis dışişleri komisyonunda ele alındı.

Komisyondaki oylamada öneri 3'e karşı 36 oyla reddedildi.Tasarıya sadece Birleşik Sol (IU) ile Bask bölgesinde faaliyet gösteren Bask Milliyetçi Partisi(PNV) destek verirken, iktidardaki Halk Partisi (PP) ve ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) başta olmak üzere diğer tüm siyasi partiler karşı çıktı.

Komisyonda yapılan konuşmalar sırasında iktidar partisi PP'nin grup sözcüsü Jose Maria Beneyto, "tarihi bir revizyon yapmaya karşı olduklarını, bunun yerine Türkiye ve Ermenistan arasındaki yakınlaşmayı teşvik etmek istediklerini" belirtirken, ana muhalefet partisi PSOE'nun milletvekili Meritxell Batet de, "Fransa örneğinde olduğu gibi bu tip kararlar Türkiye-Ermenistan ilişkilerine olumsuz yansımaktadır. Uzlaşmayı teşvik etmek en yararlı yoldur, sadece bu şekilde gerçek bir çözüm olur" görüşünü dillendirdi.