BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  GÜNCEL

Arılar Kadıköy'ü esir aldı

Hafta içinde önce 12 katlı binanın en üst katını,daha sonra bir işyerini işgal eden arılar bu kez de bir Danışmanlık şirketini bastı.

Abone ol

Kadıköy Bağdat caddesi Ömer Paşa Sokak'ta bulunan 4 katlı bir binanın en üst katında bulunan bir Eğitim ve Danışmanlık Merkezi'ni arılar bastı. Yaklaşık bir yıl önce birkaç tane arının geldiğini gören işyeri sahibi Gülcan Arpacıoğlu, herhangi bir endişe duymadı. Ancak arıların zaman geçtikçe çoğalması üzerine işyeri sahibi durumdan endişe duyarak bir arı uzmanından yardım istedi.

Bunun üzerine işyerine gelerek incelemelerde bulunan İstanbul Arıcılar Birliği Başkanı Onur Çilenk, arıların iki duvar arasına büyük bir petek yaptıklarını ve ürettikleri balın çok değerli olduğunu belirledi.Özel kıyafetini giyen Çilenk arılara duman sıkarak sakinleşmesini sağladı.Bir süre sonra arıları kovanda toparlayarak götürdü.

BALLARI ÇOK DEĞERLİ

İşyerini arı basan Gülcan Arpacıoğlu, "Geçen sene bu sıralarda arı girmeye başladı. Orada başlayan bütün hareket bizi ilk başta çok tereddüde düşürdü. Sonra anladık ki sürekli bir arı gelişi var. Bizim dışarıdaki bacadan girip duvarın içine petek yaptıklarını anladık. Biz bir senedir onlara zarar gelmesin diye bir odayı onlara kapattık. Eşim iki kez sokulduğu için ölümden döndü. “dedi.Tam olarak yerlerini tespit edemediğini belirten Arpacıoğlu sözlerine şöyle devam etti: Biz küçük bir yer yaptılar sandık. Fakat sonradan tespit ettik ki iki duvar arasına çok büyük bir petek yapmışlar. Kara kovan olduğunu öğrendik çok değerli bir bal var orada.

İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Onur Çilenk ise, "Bize haber veriyorlar, bizde arıları kovanlara koyup bal üretmeye devam ediyoruz. İstanbul zengin olduğu için arılar buralara gelebiliyorlar, buralarda kovanı yapabiliyorlar" diye konuştu.