BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.441,69
HABER /  GÜNCEL

Akalın'dan Ilıcak'a hakaret davası!

İşadamı Mehmet Ali Ilıcak hakkında şarkıcı Demet Akalın’a twitter’da hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı

Abone ol

Beykoz Cumhuriyet Savcısı Faruk Yıldırım Ermerak tarafından hazırlanan 2 sayfalık iddianamede Demet Akalın şikayetçi olarak yer aldı.

Demet Akalın’ın bir sosyal paylaşım sitesinde yazdığı, “Nihat’ı seviyorum kim ne derse desin” yazdığı belirtilen iddianamede Ilıcak’ın “Yeni bir enişte mi Nihat? Duymadım” şeklinde karşılık verdiği anlatıldı.

Bunun üzerine Ilıcak ile Akalın arasında yazışmalar başladığı ifade edilen iddianamede, Ilıcak’ın “Şırfıntı… Eşimi kirli diline pelesenk etme… Adını anmayacağım, kirlenmek istemiyorum. Unutma, sıçrayan pislik yıkamakla geçer ama pislik hep pislik kalır! Sıçradıkça gündem oluyorsun. Eşim Meyra’dan bu vesile ile özür diliyorum. Pırlanta yüreğini tertemiz hislerini bir şırfıntının pisliğine muhatap ettiğim için.” şeklinde ifadeler kullandığı kaydedildi.

Ilıcak’ın savunmasında, Akalın’ın hedef almaksızın kendi ve eşi hakkında ibarelerde bulunduğunu, hakaret kastı bulunmadığını söylediği anlatılan iddianamede, “İnternet sitelerinde de yayımlanan yazılardan anlaşılacağı üzere şüphelinin yazılarında şikayetçinin ismini açıkça zikretmemiş olmasına rağmen şikayetçinin şahsına yönelik olduğu açıkça anlaşılmakla, bu husustaki delillerin takdir ve münakaşası mahkemenize ait olmak üzere bu davayı açmak zarureti hasıl olmuştur.” denildi.

Beykoz Sulh Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede Ilıcak’ın hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.