BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.509,81
HABER /  GÜNCEL

Ermeni Kilisesi açıldı

Şişli Belediyesinin katkılarıyla yenilenen Ermeni Kilisesi hizmete açıldı.

Abone ol

Şişli Belediyesinin katkılarıyla yenilenen Feriköy Surp Vartanants Ermeni Kilisesi hizmete açıldı. Kilisenin açılışını Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II yaptı.

Açılışın ardından Mesrob II'nin başkanlığında dini ayin düzenlendi. Ardından katılımcılar akşam duası etti. Açılış sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mesrob II, komşu ülkelerde savaş varken, Türkiye'de güzel olaylar yaşandığını söyledi.

Patrik, ''Kilisenin Şişli Belediyesince yenilenmesi, ülkemizde hüküm süren hoşgörü ortamı ve farklılıklara gösterilen saygının bir işaretidir'' dedi. Sarıgül'ün göreve geldiği günden bu yana cami, sinagog ve kiliseler arasında hiçbir ayrım yapmadığını belirten Mesrob II, ülkede barış ve huzur olması dileğinde bulundu. Türkiye'nin yanı başında bir savaş bulunduğunu ve burada insanların, çocukların öldüğünü anlatan Mesrob II, ''Bu olaylar insanlığın yüz karası. Ancak ne yazık ki insan böyle kötü yüzünü de, güzel yüzünü de gösterebiliyor. İnsanlar birbirlerini ne kadar çok hoşgörü gösterir, kendi kitaplarında yazanlara itaat eder ve hayatlarında ruhaniyete yer verirlerse, dünya daha güzel olur'' diye konuştu.

Bir medeniyet göstergesi olarak nitelendirdiği restorasyon ve yenileme çalışmasından dolayı cemaati adına Sarıgül'e teşekkür eden Mesrob II, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün de Müslüman ve Hristiyanların el ele bir kilisenin açılışında bulunmalarının da güne daha bir anlam kattığını ifade etti.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sargül de din, dil, ırk ve mezhep farkı gözetmeden cami, kilise, sinagog ve cem evlerine büyük önem verdiklerini söyledi. Sarıgül, kilisenin Dünya Barış Günü'nde hizmete açılmasından dolayı da mutlu olduğunu kaydetti.