BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.433,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ermeni çift yangından zorlukla kurtarıldı

Şişli'de bir binada çıkan yangın sırasında adeta can pazarı yaşandı.

Abone ol

Dumanla kaplanan binanın 8. katında mahsur kalan ve dumandan etkilenen Ermeni asıllı yaşlı çifti itfaiye ekipleri kurtardı.

Yürümekte güçlük çeken yaşlı adam, itfaiye erinin kucağında ambulansa taşındı.

 Olay, saat 12.00 sıralarında Harbiye Cumhuriyet Caddesi 147 numaralı apartmanda yaşandı. Alınan bilgiye göre, 10 katlı binanın 2. katında bulunan masaj salonunda yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın nedeniyle tüm bina dumanla kaplandı. Olay yerine hemen itfaiye ekipleri çağrıldı. Binanın 8. katında oturan Ermeni asıllı Edmon Assion ve eşi Madam Assion, evde uyudukları sırada dumanı fark edip cama çıkarak yardım istedi. Dumanların arasında kalan yaşlı çiftin yardımına itfaiye erleri yetişti.

Uzatılan yangın merdiveniyle yaşlı çiftin yanına çıkan bir itfaiye eri, yaşlı kadını merdivene almayı başardı. Ama dumandan etkilenen Edmon Assion bir türlü merdivene alınamadı. Bu sırada bir başka itfaiye eri merdivenle yukarı çıktı. İtfaiye erlerinden biri yaşlı kadının yanında beklerken, bir diğeri ise yaşlı adamı kucağına alarak itfaiye merdiveninin sepetine koydu. Yaşlı çift daha sonra merdivenle aşağı indirildi. Ancak yürümekte zorlanan Edmon Assion, bir itfaiye erinin kucağında ambulansa
taşındı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Ermeni asıllı çift, daha sonra ambulansla Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırıldı. Masaj salonundaki yangın ise itfaiyenin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.