BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,67
ALTIN 2.400,55
HABER /  DÜNYA

Erken seçimde kesin başbakan

İşçi Partisi'nin oy oranı yüzde 43. Erken seçim yaparsa kesin iktidarda...

Abone ol

İngiltere'de yayımlanan The Daily Telegraph gazetesinin yaptırdığı anketin sonuçları, iktidardaki İşçi Partisi'nin oy oranının yüzde 43 olduğunu ve Başbakan Gordon Brown'ın erken seçime gitme kararı alması halinde seçim zaferi kazanacağını ortaya koydu.

YouGov araştırma kuruluşunun yaptığı anket, anamuhalefetteki Muhafazakar Parti'nin oy oranının ise yüzde 32 olduğunu gösterdi. Telegraph, bu sonucun halen partisinin yıllık olağan kongresini yapmakta olan parti lideri David Cameron'ı zor durumda bırakacağını yazdı.

Liberal Demokrat Parti'nin oy oranının yüzde 15'e kadar gerilediğine işaret eden anket, halkın yüzde 45'inin Başbakan Brown'ın halkın kaygılarını ve endişelerini iyi bildiğine inandığını ortaya koyarken, ankete katılanların sadece yüzde 18'i aynı şeyin Muhafazakar lider Cameron için geçerli olduğunu söyledi. Ankete katılanların yüzde 60'ı Cemaron'ın halktan kopuk olduğunu bildirdi. Halkın yüzde 63'ü Muhafazakar Parti'nin politikalarını bilmediğini belirtirken, bu oran partili seçmen arasında bile yüzde 43'te kaldı.