BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,13
ALTIN 2.302,01
HABER /  POLİTİKA

Erken seçim ayarlı sürpriz görüşme! Saadet ve Hüda-par

Erken seçim için geri sayım başlarken, Saadet Partisi ile Güneydoğu'da ciddi bir oy potansiyeline sahip olan Hüda-Par arasında sürpriz bir görüşme gerçekleşecek...

Abone ol

ERKEN seçim tarihinin 24 Haziran 2018 olarak belirlenmesinin ardından partilerin görüşmeleri sıklaşıyor. En son olarak Hüda-Par, gelecek hafta Saadet Partisi ile görüşeceklerini açıkladı. Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gelecek hafta Ankara'daki genel merkezlerinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşeceklerini söyledi. 

HDP'YE KAPIYI ARALAMIŞTI... Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, seçim ittifakıyla ilgili yaptığı açıklamada, herkese kapılarının açık olduğunu ve herkes ile görüşebileceklerini belirterek, siyasette düşmanlık olmayacağını söylemişti. Hüda-Par daha önce yaptığı bir açıklamada da HDP ile ittifaka yeşil ışık yakmıştı.

KAPIMIZ ÇALINDI AMA... Seçimde ittifak konusunu değerlendiren Hüda-Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu, şunları söyledi: “Seçim ittifakları ve seçimlerle ilgili diğer hususları arkadaşlarla müzakere edeceğiz. Çıkan kararları da paylaşılması gereken kısımları da kamuoyu ile paylaşacağız. Kapımız çalındı ama bu kapı çalmayı ittifak teklifi şeklinde değerlendirebilecek kapı çalmalar değildi. Belki ittifak teklifinin zeminini yoklama şeklinde diyebiliriz. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü 6 gün sonra Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile parti genel merkezinde bir görüşmemiz olacak. Görüşmenin içeriğiyle ilgili şuan bir şey paylaşmam doğru değil. Görüştükten sonra ziyaret sebeplerinin ne olduğu konusunda basına açıklamada bulunacağız."