BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  SAĞLIK

Erken ölmemek için bu şart!

Erken ölme riskinin yüzde 22 daha azaldığı bu takviyeyi kesinlikle almalısınız!

Abone ol

Kalsiyum takviyesi alan kadınların erken ölme riskinni yüzde 22 daha azaldığı belirtildi.

Kanadalı uzmanların 9 bini aşan kişi üzerinde yaptığı araştırmada erkeklere istatistiksel olarak bir fayda sağlamadığı ifade edildi.

Günde 1000 mg kalsiyum takviyesi almanın kadınların daha uzun yaşamasına yardımcı olabileceği belirtildi. 10 yılı aşan bir süredir yapılan çalışmada kalsiyum takviyesi alan bir kadının almayan bir kadına göre yüzde 22 daha uzun yaşadığı ortaya çıktı.

Daha önce yapılan bir araştırmada yüksek dozda kalsiyum alan kadınlarda kalp hastalıkları riski oluştuğu belirtilmişti. Ama son çalışmanın arkasında olan Kanadalı uzmanlar düşük kaldsiyum alan kadınlara ekstra takviyeyi tavsiye ediyor. Montreal'deki McGill Üniversitesi'nden David Goltzman "Bizim çalışmamız günlük kalsiyum takviyesi alan kadınların ölüm riskinin düştüğünü gösteriyor. Günde 1000 mg takviyenin yararlı olduğunu düşünüyoruz. Bunun D vitamininin alınıp alınmamasıyla ilgisi yok" dedi.

Kanada'da yapılan araştırmada 9033 sağlıklı insan ele alındı. 1995 ile 2007 arasında bu katılımcılar takip edildi. Bu süre içinde 1160 katılımcı öldü. Araştırma sonunda kalsiyum takviyesi alan kadınların almayanlara göre ölüm riskinin yüzde 22 daha kesildiği belirtilirken, araştırmada kalsiyum takviyesinin erkeklere istatiksel bir yararının olmadığı görüldü. D vitamini alımının da ölüm oranına etki yaptığına dair gözle görülür bir kanıt bulunamadığı belirtildi.

Ayrıca günde 1000 mg'den fazla kalsiyum almanın bir yararının olmadığı da ifade edildi. Dr. Golzman "Yüksek miktarda kalsiyum ile kadınların uzun yaşamı arasında bir bağ var, kalsiyumun kaynağı ne olursa olsun. Kalsiyumun, haplardan, süt ürünlerinden veya süt dışı ürünlerden gelmesininin bir önemi yok, aynı yararı sağlıyorlar" dedi

Kalsiyum takviyesinin kandaki yağ seviyesini çok iyi dengelediği, yüksek tansiyon riskini aşağı çektiği, kemik metabolizmasını iyi yaptığı ve bağırsak sağlığına katkıda bulunduğu kaydedildi.