BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  DÜNYA

Obama: ABD’nin İslam’la bir savaşı yok

ABD Başkanı Obama, “ABD’nin İslam’la bir savaşı yok. ABD’nin El Kaide, Taliban ve onlarla bağlantılı güçlerle savaşı var” dedi.<br/>Başkent ...

Abone ol

ABD Başkanı Obama, “ABD’nin İslam’la bir savaşı yok. ABD’nin El Kaide, Taliban ve onlarla bağlantılı güçlerle savaşı var” dedi.
Başkent Washington’da bulunan ABD Ulusal Güvenlik Üniversitesi’nde öğrencilere hitap eden Obama, ABD’de bazı kesimlerin tepkisini çeken insansız hava araçlarıyla yapılan saldırıların meşruluğu hakkında açıklamalarda bulundu. İnsansız hava araçlarının militanlara karşı meşru müdafaa mücadelesi kapsamında kullanıldığını söyleyen Obama, “Durdurulmadıkları takdirde mümkün olduğu kadar çok Amerikalıyı öldürmek isteyen bir örgütle savaşmaktayız” diyerek, İHA’ların bu tarz saldırılarda kullanılmasının adil olduğuna işaret etti.
Dün imzalanan idari talimatlar çerçevesinde İHA’ların kullanım yetkisinin CIA’den alınarak Savunma Bakanlığı’na verileceğini ve kullanımlarının sınırlandırılacağını bildiren Obama, “İnsansız hava aracıyla düzenlenecek herhangi bir saldırı, terör şüphelisinin yakalanamayacağı kesinleştiği takdirde gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu. Obama, bu tarz saldırılarda sivillerin herhangi bir şekilde zarar görmeyeceğinden emin olunması gerektiğinin de altını çizdi.
ABD’nin İslam’la savaştığı imajının yanlış olduğunu söyleyen Obama, “ABD’nin İslam’la bir savaşı yok. ABD’nin El Kaide, Taliban ve onlarla bağlantılı güçlerle savaşı var” dedi.
ABD’nin El Kaide gibi terör örgütleriyle savaşında insansız hava araçlarını kullanması, saldırıların zaman zaman sivil kayıplara da yol açması nedeniyle Pakistan gibi ülkelerle arasında gerginlik yaşanmasına sebep olurken insan hakları aktivistleri tarafından da eleştiriliyor.
(İHA)