BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.430,38
HABER /  SAĞLIK

Erkeklerin korkulu rüyası, saç dökülmesi

Hairwiki.com hazırladığı infografik ile saç dökülmesi ve tedavi yöntemleri ile ilgili olarak en çok merak edilen bilgileri paylaştı.

Abone ol

Saç dökülmesinin farklı sebepleri olabiliyor; bu kapsamda saç dökülmesi sorunu yaşayan bir kişinin, saç dökülmesi nedeninin öncelikle doktor muayenesi ile tespit edilmesi gerekiyor.

Saç dökülmesinin genetik ve hormonal sebepleri olabildiği gibi, beslenmedeki eksikliklerden veya stresten de kaynaklandığı biliniyor.
Saç dökülmesi sebepleri doktor tarafından belirlendikten sonra, tedavi yöntemi de bu doğrultuda seçiliyor. Saç dökülmesi sebeplerine bağlı olarak, bazen doğal tedaviler mümkün iken, bazen de medikal çözümler veya cerrahi çözümler tedavi amaçlı kullanılabiliyor.

Hairwiki.com yetkilileri, günümüzde saç dökülmesi ve kellik sorunu yaşayan birçok erkeğin saç ekimi işlemini çözüm olarak gördüğünü belirtti ve saç ekimi ile ilgili olarak detaylı bilgi verdi:

Tarihte ilk saç ekimi işlemi 1940'lı yıllarda Japonya'da cilt uzmanı olan Dr. Okuda tarafından yapıldı.

Saç nakli için ilk kez kullanılan FUT yöntemi, teknolojinin ilerlemesi ve bu alanda yapılan araştırma ve geliştirmeler ile birlikte yerini FUE yöntemine bıraktı. İlk olarak 1988 yılında Japonya'da Masumi Inaba tarafından tanıtılan FUE yöntemi gelişerek günümüze kadar geldi ve şuan tüm dünya ülkelerinde ve Türkiye'de yaygın olarak başarılı bir şekilde uygulanmakta.

Saç nakli operasyonlarında bu büyük başarıların ortaya çıkması, saç dökülmesi sorunu yaşayan hastalar için bir çözüm yolu oluyor. Günümüzde gelişen sağlık sektörü ve sayısı her geçen gün artan saç ekimi alanında hizmet veren hastaneler ile saç dökülmesi sorunu yaşayan hastalara hizmet veriliyor.

Saç ekimi kişinin estetik görünümünü tamamladığı gibi, kişiyi daha genç gösteriyor ve kişinin özgüveninde artış sağlıyor.