BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erkan Mumcu istifa edecek

Kendine özgü tavır ve sürpriz çıkışlarıyla siyasetin fenomeni haline Erkan Mumcu ANAP'tan da istifa edecek. İşte Hadi Özışık'ın kaleminden Erkan Mumcu profili...

Abone ol

Yaptığı çıkış, ortaya koyduğu farklı tavır ve sürpriz istifalarıyla Türk siyasetinin fenomeni haline gelen Erkan Mumcu, bir süre sonra ANAP'tan da istifa edecek. Bu iddianın sahibi Hadi Özışık'ın yakın plana aldığı aldığı Erkan Mumcu analizi hayli ilginç:

Erkan Mumcu istifa edecek!

Erkan Mumcu, genç ve yetenekli bir politikacı. Mumcu'nun en büyük handikapı ise istikrarsız olması...

Mesut Yılmaz'la kolkolaydı iki yıl boyunca. Bir tek gün çıkmadı sesi; sonra ne olduysa, "Bana uymuyor!" diyerek kestirip attı.

Öyle ya; pek parlak değildi ANAP'ın durumu. Anketler "baraj altı"nı gösteriyordu. Erkan Mumcu'nun bir şeyler yapması, siyasi geleceğini garantiya alması gerekiyordu.

"ANAP'ın kurtarıcısı" gözüyle bakılıyordu Mumcu'ya.. ANAP'ın önde gelenleri, "dur gitme" dediyse de, Mumcu kendini kurtarmayı tercih etti ve AK Parti'nin yolunu tuttu.

Kurtardı da!

İlk günler hareketliydi, sonra istikrarsızlık başgösterdi yine. Revizyon söylentileri de artmaya başlayınca, "Hadi bana eyvallah!"

Nereye?

ANAP'a tabii!

Erkan Mumcu'nun önü iki yıl açık... İki yıl sonra, Erkan Mumcu, ANAP'ta da "misafir" hissine kapılacak ve bir kez "Hadi bana eyvallah!" diyecek...

Ben yazdım, siz yine de "Hadi canım" deyin!