BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.397,99
HABER /  GÜNCEL

Erkan Mumcu Ağar'a fena saydırdı

367 tartışmalarında adı geçen Erkan Mumcu canlı yayında Mehmet Ağar'a resmen patladı.

Abone ol

367 tartışmalarında adı geçen Erkan Mumcu canlı yayında Mehmet Ağar'a resmen patladı. 2007 Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde İlker Başbuğ'un baskı yaptığı iddialarını yalanlayan dönemin ANAP lideri Erkan Mumcu'nun hedefinde Mehmet Ağar vardı.

Mumcu, 2007 seçimlerinde Demokrat Parti’yle yapacakları ancak son anda iptal olan ittifakın ayrıntılarıyla ilgili olarak Mehmet Ağar'ın "kalleşlik" yaptığını söyledi. AK Parti'nin 2007'de tek başına iktidara gelmesinin arka planında Ağar'ın olduğunu savundu.

Mumcu, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N 1K programına konuk oldu. Erkan Mumcu, Ağar'a karşı ağır ithamlarda bulundu. Programda Özdemir'in "Ne oldu da seçimlere giremediniz? Siyasetten tasfiye edildiniz?" sorusu Mumcu'yu sinirlendirdi. Ağar'a çok sert sözlerle yüklenen Mumcu şunları söyledi:

İHANET ÜSTÜNE İHANET

"O sorunun cevabını sadece Mehmet Ağar biliyor. Beni kahreden şey bu soruyu soranlar dönüp Mehmet Ağar'a bu soruyu sormuyor. O olayın bir tek gerçeği var. Anlaştık. Anlaşmamızda bize ihanet üstüne ihanet yapıldı. Yine de arımızdan sustum. YSK'ya seçimlere DP çatısı altında gireceğimizi bildiren dilekçemizi verdik. Partiyi seçim dışında bıraktık ve seçime Demokrat Parti'yle gireceğiz. Son dakika saat 17:00'de DP listeleri gitti ve o listelerde anlaştığımız isimlerden hiç kimse yoktu.

KALLEŞÇE DAVRANABİLEN İNSANI MUHATAP ALMAM

Ben ahdine bu kadar aykırı davranabilen açıkca söylüyorum bu kadar kalleşçe davranabilen insanı muhatap alıp hiçbir şey sormam. Bunun da tanığı kendisinin genel başkan yardımcısı. Bu önemli değil. Neden böyle olduğu önemli. Kimse neden bana ve Ağar'a sormuyor. 

BİRLEŞME OLMADI AK PARTİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLDU

Bu sorunun cevabını verebilecek tek kişi Mehmet Ağar'dır. Ama kimse sormuyor. Ne oldu? O sayede o birleşme eğer yüzde 12 oy alsaydı AK Parti tek başına iktidar değildi. Birleşme olmadı, AK Parti tek başına iktidar oldu.

AĞAR NEDEN HİMAYE ALTINDA TUTULUYOR?

Birilerinin neden ve niçin himaye altında tutulduklarını anlamak belki daha kolay olur eğer eğer bu meselenin arka planı anlaşılırsa. Bir davada onlarca sanık mahkum olmuş bir tane daha sanığı var kimse ona dokunmuyor. Mehmet Ağar'ı kastediyorum. İthamdan değil gerçekten bahsediyorum. İsim veriyorum. Nasıl oluyor da mahkum olmayan tek sanık olarak kalabiliyor. "