BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
HABER /  GÜNCEL

Erik ağaçları çiçek açtı

Bahar aylarında çiçeklenip yaz aylarında meyve veren erik ağaçları, Eylül ayında çiçek yaptı. <br/>Ödemiş’in Zeytinlik beldesi İncilipınar m...

Abone ol

Bahar aylarında çiçeklenip yaz aylarında meyve veren erik ağaçları, Eylül ayında çiçek yaptı.
Ödemiş’in Zeytinlik beldesi İncilipınar mevkiindeki meyve bahçesindeki erik ağaçlarının beyaza büründüğünü gören Şakir Şirinsöz, büyük şaşkınlık yaşadı. Üstünde halen meyvesi bulunan erik ağaçlarının uyku dönemine hazırlanması ve yaprak dökme zamanının geldiğini belirten Şirinsöz, erik ağaçlarının Eylül ayında sürgün verdiğini gördüğünü ve bu duruma hayret ettiğini belirtti. Bölgede hava sıcaklığının normalin üzerinde seyrettiğini ifade eden Şirinsöz; “Benim bahçemin bir bölümü tamamen eriklik. Şu an dallarında meyvesi olan erik ağaçlarımız var. Bahçemdeki ’Gölcük Eriği’ dediğimiz yeşil erikler normalde baharın ilk ayları olan Mart ve Nisan ayında çiçeklenir. Daha sonra da tomurcuklaşır ve Haziran ayında meyve verir. Bu yıl geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, çiçeklenme, tomurcuklanma ve meyve verme önceki yıllarda olduğu gibi gerçekleşti. Ama yaz sonrası gelen Eylül ayının da aynı bahar ayları gibi sıcak geçmesinden dolayı erik ağaçlarımız tekrar çiçek açtı hatta bazıları meyve bile yaptı. Şaşılacak bir durum. Ağaçların ömrünü kısaltan bir gelişme olduğunu sanıyorum. Bu aylarda havaların mevsim normallerinin üzerinde sıcak olması ağaçları etkiliyor. Ağaç aldanıyor ve yeniden çiçek üretmek zorunda kalıyor." dedi.
Normalde bu aylarda havaların soğuması ve yağmurlu geçmesi gerektiğine dikkat çeken bahçe sahibi Şakir Şirinsöz, doğanın dengesini kaybetmeye başladığını savundu.
(İHA)