BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'un yeni savcısı konuştu

Ergenekon Savcısı Kansız, dosyaları incelediğini söyledi

Abone ol

Ergenekon'un yeni savcısı Cihan Kansız ilk kez konuştu, dosyaları ilk gününden itibaren incelemeye başladığını söyledi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ise atamalarla ilgili soruları cevapsız bıraktı.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 166. yılı kapsamında Tozkoparan Polis Evi'nde resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, eşi Nurten Çapkın'ın yanı sıra İstanbul eski Valisi Muammer Güler, sanatçılarında aralarında bulunduğu iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda konuşan Ergenekon savcısı Cihan Kansız, polis teşkilatının özel gününü tebrik etmek için resepsiyona katıldıklarını ifade ederek, "İlk gününden itibaren dosyaları incelemeye başladım. Suç olduğu yerde suçu soruşturmak bizim görevimiz" dedi.

İstanbul Adliyesi'nde yaşanan görev değişiklikleri ile ilgili soruları yanıtsız bırakan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ise, "Bu konuda konuşmak doğru olmaz. Atamaları yapan kurumlar öyle takdir etmişler" diye konuştu.
Ergenekon eski savcısı Zekeriya Öz, görev değişikliği ilgili soruları yanıtsız bırakırken polis teşkilatının kuruluşunu kutladı.

Arka Sokaklar isimli dizide başarılı bir emniyet amirini canlandıran Zafer Ergin, "Emniyet teşkilatının bu özel gününü kutluyorum. Biz olması gereken polisi oynuyoruz. Bunlar büyük emek ve güç isteyen meslekler. Bu meslek mensuplarının hepsini kutluyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan resepsiyondan sıkılan aralarında davetlilerin, emniyet görevlileri ve gazetecilerin bulunduğu bir gurup salonun dışına çıkarak Galatasaray - Trabzonspor karşılaşmasını izledi.