BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.472,06
HABER /  POLİTİKA

Ergenekonlara geçit yok!

Şahin, Hükümet'in her türlü kanunsuzlukla mücadelede kararlı olduğunu vurguladı

Abone ol

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Hükümet'in her türlü kanunsuzlukla mücadelede kararlı olduğunu vurgulayarak, organize suç örgütlerinin, terör örgütlerinin ve çetelerin ucu nereye kadar giderse gitsin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Mehmet Ali Şahin, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şahin, ''Türban yasağının kaldırılması ile ilgili AK Parti ve MHP arasında yürütülen görüşmeler hangi aşamada? Bu konuda Bakanlar Kuruluna bilgi verildi mi?'' sorusunu şöyle yanıtladı:

''Bu konu Bakanlar Kurulumuzun gündeminde yoktu ve Bakanlar Kurulumuza bu konuyla ilgili bir bilgi de verilmedi. Bilindiği gibi bir anayasa çalışması yapılıyor. Anayasa değişikliği çalışmasını parti grupları ve parti genel merkez yetkilileri yaparlar. O bakımdan Bakanlar Kurulumuzun gündeminde bu konu olmadı. Zannediyorum, partimizin yetkilileri, Grup Başkanvekillerimiz, MHP yetkilileri ile bu konuda görüşme yürütüyorlar. En son gelmiş oldukları nokta nedir bilemiyorum. Zannediyorum bu konuda kendileri gerekli açıklamayı yapacaklardır.''

301. MADDE VE RTÜK KANUNU
Bakan Şahin, ''Türk Ceza Kanununun 301. maddesinde bir erteleme söz konusu mu?MHP ile yaşanan görüşmelerde bir sorun yaşanmaması için böyle bir ertelemenin olabileceği ifade ediliyor'' sorusuna, ''301. Madde değişikliği ile ilgili konu şu anda tamamen grubumuzun inisiyatifindedir. TBMM grubumuz, grup başkanvekillerimiz üzerinde çalışmalar tamamlanmış olan bir değişiklik teklifini TBMM Başkanlığına öngördükleri bir tarihte vereceklerdir. O da sanıyorum önümüzdeki günlerde TBMM'nin ilgili komisyonlarında ve genel kurulda kısa sürede görüşülür'' yanıtını verdi.

Şahin, ''RTÜK'e TRT'yi denetleme yetkisinin verilmesi TRT'nin özerk yapısına bir sıkıntı vermez mi acaba?'' sorusunu da ''Bu konuda Bakanlar Kurulumuzda hiçbir tartışma olmadı. Bu düzenlemeye arkadaşlarımızın olumlu yaklaştığı kanaatindeyim'' sözleriyle yanıtladı.

''ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ''
Mehmet Ali Şahin, ''Kamuoyunda Ergenekon terör örgütü olarak anılan örgütle ilgili her gün yeni bilgiler, bulgular ortaya çıkıyor. Size gelen, ulaşan bilgiler nedir? Bu konuda Bakanlar Kurulunda bir değerlendirme yapıldı mı?'' sorusu üzerine de şunları kaydetti:

''Yargıya intikal etmiş bir konunun detayları hakkında bilgi vermemin mümkün olmayacağını takdir edersiniz. Ancak şunu ifade edebilirim bu sorunuz üzerine: Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Hükümetimiz her türlü kanunsuzlukla mücadelede kararlıdır. Özellikle organize suç örgütlerinin, terör örgütlerinin ve bunların kurmuş olduğu çetelerin ucu nereye kadar giderse gitsin sonuna kadar takipçisi olacaktır."