BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.397,63
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'da gizli sanığa tehdit mi?

İkinci Ergenekon davasının sanığı Yüksel Dilsiz, tutuklu sanıklardan İbrahim Özcan'ın tehditlerini anlattı.

Abone ol

İkinci Ergenekon davasının sanığı Yüksel Dilsiz, tutuklu sanıklardan İbrahim Özcan'ın "Gizli tanık mısın? Gizli tanıkların başına ne geldiğini biliyor musun?" diye kendisini tehdit ettiğini iddia etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İkinci Ergenekon davasının 173. duruşmasında, Mustafa Balbay, İbrahim Şahin, Hasan Atilla Uğur ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 12 tutuklu sanık hazır bulundu. Mehmet Haberal, Levent Ersöz, Mustafa Rönmez, Levent Göktaş ve Oğuz Bulut'un katılmadığı duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Yüksel Dilsiz ile Yalçın Küçük de katıldı. Dilsiz ve Küçük, başka suçlardan tutuklu oldukları için tutuklu sanık bölümünde yer aldı.

"GİZLİ TANIKLARA NE OLDUĞUNU BİLİYORSUNUZ"

Duruşmada Yüksel Dilsiz, çapraz sorgusu için sanık kürsüsüne geçti. Yüksel Dilsiz'e ilk soruları İbrahim Özcan sordu. Özcan, Dilsiz'e, "Siz sanık mısınız? Tanık mısınız? Yoksa gizli tanık mısınız?" diye sordu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Böyle bir gizli tanıklık durumu varsa, kimliğini açık etme ihtimaliniz bulunduğu için böyle bir soru soramazsınız." diyerek Özcan'ın bu sorusunu kabul etmediklerini açıkladı. Sanık Özcan'ın, Yüksel Dilsiz'in gizli tanık olup olmadığına ilişkin sorduğu bazı sorular üzerine Dilsiz, "Daha önceki tarihlerde çay içmek ve ihtiyaç gidermek için duruşma salonundan çıktığımızda, bana gizli tanık olup olmadığımı sordunuz. Ben gizli tanık olmadığımı söyledim. Ancak siz 'Gizli tanıklara ne olduğunu biliyor musunuz?' diye beni tehdit ettiniz." iddiasında bulundu. Özcan ise böyle birşey söylemediğini öne sürdü.

Özcan, "Savunmanız sırasında daha önceden 58 sayfa savunma hazırladığınızı söylediniz. Ancak bu savunmanızı sonradan değiştirdiğinizi beyan ettiniz. Neden bu kadar uzun savunma hazırladınız ve sonra neden vazgeçtiniz?" diye sordu. Dilsiz bu soruya da "Levent Ersöz, ifadesinde Hizbullah, İBDA/C ve PKK ile ilgili birlikte çalışma yaptığmızı söyleyip isim ve adresimi basına vererek beni bu örgütlere karşı açık hedef haline getirmiştir. Bu nedenle uzun bir savunma hazırladım. Eğer bu ifadeleri kullanmasaydı kendisi aleyhine birçok şeyin üzerini örtebilirdim." ifadesini kullandı. Dilsiz, "Bursa'da başka bir suç nedeniyle gözaltına alındığımda evimde yapılan aramalardan sonra Levent Ersöz ile ilgili iki belgemin kaybolduğunu farkettim. Bu nedenle de ifademi değiştirdim. Sonra evimden alınan flash bellek ve CD'nin polis tarafından incelemesinin tamamlanmadığı için iade edilmediğini söylediler. Bu belgeler de CD ve flash bellek içindeydi. İnceleme sonrası da iade edildi." diye konuştu.

Hasan Atilla Uğur ise savunması sırasında kendisiyle ilgili bazı ifadeleri olduğunu belirterek Dilsiz'e, "Ben sizi tanımıyorum. Siz beni tanıyor musunuz?" diye sordu. Dilsiz ise Uğur'un komutanlığını yaptığını, kendisinin de Mali Teknik bölümündeki görevliler ile birlikte çalıştığını, Uğur ile tanışmadıklarını ancak birlikte çok defa kendisini gördüğünü söyledi. Dilsiz, Uğur hakkında anlattığı konulara kendisinin şahit olmadığını, yaptıkları konuşmalarda geçen konular olduğunu belirtti.