BIST 10.338
DOLAR 32,21
EURO 34,77
ALTIN 2.459,84
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon davasında Toper sürprizi

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davayla birleştirilen birinci ''Ergenekon'' davasında avukat Tarkan Toper tanık olarak dinlendi.

Abone ol

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde oluşturulan salonda görülen duruşmada Toper, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Tutuklu sanıklardan Sevgi Erenerol'un avukatı Vural Ergül'ün, ''Mehmet Eymür'ü tanıyor musunuz, husumetiniz var mı?'' sorusuna Toper, ''Ne tanışıklığım ne husumetim ne de sempatim var'' yanıtını verdi.

Üye hakim Hüsnü Çalmuk'un, iddianamenin ek klasörlerinde bulunan ve bir internet sitesinde yer alan bir haber metnini okumasının ardından, ''Vatansever Kuvvetler Güç Birliğine üyeliğiniz var mı?'' şeklindeki sorusuna karşılık Toper, hiçbir zaman böyle bir üyeliği bulunmadığını söyledi.

Çalmuk'un, söz konusu haberle ilgili ''Haberde, jandarmanın tetikçisi olduğunuz öne sürülüyor. Bu iddiaya ne diyorsunuz?'' demesi üzerine sinirlendiği gözlenen Toper, ''Sizi bu soruyu sormaktan men ederim. Soru yoluyla da olsa aynı hakareti söylediğinizden dolayı teessüf ederim. Bu haberlerin adil yargılamayı etkileme suçunu oluşturduğunu o zaman da söylemiştim, şimdi de söylüyorum'' karşılığını verdi.

Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun, ''Danıştay davasının sanıklarından Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu, Tekin Irşi ve İsmail Sağır'ı tanıyor musunuz?'' sorusu üzerine de Toper, hiçbirini tanımadığını ve kendilerini ilk kez duruşma salonunda gördüğünü söyledi.

Tanık Toper'in ifade alma işleminin tamamlanmasının ardından, mahkeme heyetine başkanlık eden üye hakim Hasan Hüseyin Özese, duruşmanın 26 Ağustos Perşembe günü saat 09.00'a ertelendiğini belirterek, duruşmada Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan ile Teoman Ekşioğlu, Serkan Toper ve Burhan Gül'ün tanık olarak hazır edilmesine karar verildiğini kaydetti.