BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,80
HABER /  GÜNCEL

Eren Bülbül'ün şehit edildiği olayda FETÖ şüphesi

MAÇKA'da 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün PKK tarafından şehit edildiği olayın ardından gözaltına alınan Maçka İlçe Jandarma Komutanı Zabit Zengin'in kripto FETÖ'cü olduğu iddiaları güçleniyor.

Abone ol

TRABZON'da gözaltına alınan Maçka İlçe Jandarma Komutanı Zabit Zengin'in Trabzon Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgusu devam ediyor.

Teğmen Zengin'in Kripto FETÖ'cülerden olduğu ve Eren'in şehit edilmesinden sonra operasyonu geciktirip teröristlere zaman kazandırdığı iddia ediliyor

Çarşamba günü gözaltına alınan teğmen Zengin'in TEM şubedeki sorgusuna iki farklı uzman ekibin girdiği öğrenildi. Zengin'in, PKK ve FETÖ örgütlerinde uzman olan ekip tarafından sorgusu devam ediyor.

Öte yandan Star gazetesinin haberine göre, Teğmen Zabit Zengin'e yöneltilen suçlamalar şöyle:

- Tunceli-Erzincan-Gümüşhane güzergahından gelen teröristlerin Maçka üzerinden bölgeye sızmasına izin verildi.

- PKK'lı teröristler kripto asker ve polislerden gelen istihbarat ve lojistik sayesinde bölgede çok sayıda silahlı eyleme imza attı.

- Kripto FETÖ'cülerden biri de Teğmen Zabit Zengin'di. Eren'in şehit edilmesinden sonra operasyonu geciktirip teröristlere zaman kazandırdı.

Operasyona hazırlanan Jandarma Özel Harekat timlerinin bölgeye gelmesi engellendi. Özel timler 1 hafta sonra intikal ettiğinde teröristler kayıplara karışmıştı.