BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.383,80
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın yüzüne bakıp eleştirdi

Türkiye-AB toplantısında Erdoğan'dan önce konuşan Stefan Füle bakın nasıl eleştirdi.

Abone ol

AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle, Başbakan Erdoğan'ın da bulunduğu Türkiye-AB toplantısında yaptığı konuşmasında 'Gezi Parkı' eylemlerine değinerek inanç ve özgürlüklere saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Füle'nin konuşmasından satır başları şöyle; Üye olmak isteyen ülkelerin amacı istenen şartlara ulaşmaya çalışmaktır. Demokratik ülkelerde toplumun inanç ve özgürlüklerine saygı gösterilmelidir. Barışcıl demokrasilerde aşırı güç kullanmanın yeri yoktur. Yapılan demokratik eylemleri medya anında yayınlamalıdır.

Türkiye'nin artık daha fazla adım atması gerekiyor. Vizesiz giriş için paralel çalışma yapmamız gerekiyor. Katılım açısından da yeni çalışmalar yapmamız gerekiyor. Gümrük Birliği'nin her iki tarafında çıkarları doğrultusunda daha da geliştirebiliriz.

Trans Atlantik anlaşmasında Türkiye'nin bir takım kaygıları var. O yüzden biz AB olarak ikili çalışma yapmayı öneriyoruz.

Kıbrıs sorununun çözümü için tarihi bir fırsat ile karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum.

Türkiye'nin özgürlük ve temel haklar değerinden vazgeçmemelidir. Barışcıl demokrasilerde aşırı güç kullanmanın yeri yoktur.

Türkiye'nin AB katılım sürecinden vazgeçme ihtimalini hiç düşünmüyoruz.