BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.441,04
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın yemini! Boş kalan koltuk kimin?

Recep Tayyip Erdoğan Meclis'te yemin ederek resmen 12. Cumhurbaşkanı oldu, törende gözler boş kalan koltuktaydı.

Abone ol

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan Meclis'te mazbatasını alarak yemin etti. Törende gözler locadaydı. Yemin törenini izlemeleri için Erdoğan ailesine ayrılan koltuklardan biri boş kaldı. Erdoğan'ın 3 çocuğu törene gelirken, Ahmet Burak Erdoğan yoktu.

Recep Tayyip Erdoğan Köşk yolundaki yürüyüşünde ilk olarak TBMM'deydi. Ayşenur Bahçekapılı tarafından karşılanıp Genel Kurul salonuna alındı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, kısa bir konuşmayla birlikte Erdoğan'a YSK mazbatasını çerçeveli bir resim içinde sundu.

Daha sonra kürsüye yönelen Erdoğan, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanlığı yeminini etti.

İşte Erdoğan'ın yemininin metni:

'Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim.'

EMİNE HANIM ÜÇ ÇOCUĞU İLE İZLEDİ BİR KOLTUK BOŞ KALDI

burak-erdoğan-ve-sümeyye-erdoğan.jpg
Genel Kurul salonuna Erdoğan ailesinden önce çocukları, Bilal, Esra ve Sümeyye Erdoğan geldi. Locada Erdoğan ailesi için 5 koltuk ayrılmıştı. Emine Erdoğan 3 çocuğu ile birlikte o koltuklara yerleşti, en büyük oğulları Ahmet Burak Erdoğan törene gelmediği için ortadaki bir koltuk boş kaldı.

burak-erdoğan-yok.jpg
SARE HANIM DA GENEL KURUL'DA

Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ve oğlu Mehmet de, izleyiciler arasında yer aldılar. Sare Hanım, kordiplomatik üst düzey devlet görevlileri için ayrılan locadan genel kurulu izledi. Sare Hanım, Diyanet İşleri Başkanı'nın yanına oturdu.

ÖZEL TÜM KOMUTANLARLA ORADA

Yemin törenine başta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve tüm kuvvet komutanları katıldı. Ayrıca Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve tüm yüksek yargı organlarının başkanları da yemin töreni için kendilerine ayrılan yerdeydi.

tbmm-erdoğan-yemin-necdet-özel.jpg

İŞTE ERDOĞAN'IN CUMHURBAŞKANLIĞI YEMİNİ