BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,75
ALTIN 2.395,88
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın Trabzon notları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılışlar için gittiği Trabzon'dan ayrıntılar.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konakladığı otelden tören alanına yürüyerek geçti. Vatandaşları selamlayarak tören alanına giren Erdoğan, eşiyle vatandaşlara el salladı.

Erdoğan’ın konuşma yapacağı platformun zemini turkuaz rengi halıyla döşendi. Tören alanında Trabzon Belediyesi Mehter Takımı konser verdi.

Trabzon’da gerçekleştirilecek programlar çerçevesinde geniş güvenlik önlemi alınırken, tören sırasında da bir polis helikopteri alan üzerinde uçtu. Tören alanına gelenlerin bir kısmı ağaçlara çıkarak Erdoğan’ı dinlerken bir kısmının da çevre binaların balkon ve camlarından töreni izledi. 

TOKİ tarafından Trabzon’da yapılan bazı konutların anahtarları, Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve bakanlarca hak sahiplerine verildi. 

Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreninde, "Trabzon’a kazandırdığımız tüm eserler, Trabzon’umuz için, tüm Trabzonlu hemşerilerimiz için hayırlara vesile olsun. Daha nice eserlerde beraber olmak üzere” sözleriyle turkuaz renkli kurdeleyi kesti.

Törenin ardından vatandaşlarla bir süre sohbet eden Erdoğan, satranç takımı dağıttı.

Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gıda ,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, bölge milletvekilleri, vali ve belediye başkanları da katıldı.

Başbakan Erdoğan, alandan Başbakanlığa ait otobüsle ayrıldı. Otobüs hareket etmek üzereyken Başbakan Erdoğan ile görüşmek istediğini söyleyen Naciye Yavuz adlı vatandaş, polislerce uzaklaştırıldı. Başbakanlık koruma polislerinin ilgilendiği Yavuz, ekonomik sorunları olduğu için Başbakan Erdoğan'dan yardım istediğini söyledi. Koruma polisleri, Erdoğan'a iletmek için gerekli notları aldı.