BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.419,49
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın sözlerine dünyadan tepki!

Başbakan Erdoğan'ın 'Tıpkı siyonizm gibi, antisemitizm, faşizm gibi, İslamofobinin de bir insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz hal almıştır' sözlerine İsrail'den tepki geldi

Abone ol

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Başbakan Erdoğan'ın, "siyonizmi" insanlık suçu olarak nitelemesine tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen 5. Medeniyetler İttifakı Forumu'nda yaptığı konuşmada, 'Tıpkı antisemitizm gibi, tıpkı faşizm gibi islamafobiyanın da bir insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz hal almıştır' şeklinde konuşmuştu.

Başbakanlık basın ofisinden yapılan açıklamada, Netanyahu'nun Başbakan Erdoğan'ın "siyonizm ve faşizmi kıyaslayan beyanatını kınadığı" belirtildi.

BU TÜR İFTİRALAR GEÇMİŞTE KALDI

Netanyahu açıklamada, "Bu tür karanlık ve iftira niteliğindeki yorumların geçmişte kalan şeyler olduğunu düşünüyordum" ifadelerini kullandı.

İSRAİL'DEN SONRA ŞİMDİ DE ABD

Erdoğan'ın söz konusu ifadelerine Amerika'daki Yahudi kuruluşu Ayrımcılık ve İnkarla Mücadele Birliği, Avrupa Hahamlar Birliği de tepki gösterdi. Hahamlar Birliği Başkanı Pinchas Goldschmidt, "Erdoğan'ın Yahudi halkına ve merkezinde barış olan bir harekete cahilce ve nefret dolu saldırı yaparak Mahmud Ahmedinejad'ın ve eski Sovyet liderlerinin seviyesine düştüğünü" öne sürdü.

Beyaz Saray Sözcüsü Tommy Vietor da Erdoğan'ın siyonizmi insanlığa karşı suç kategorisinde değerlendirmesinin saldırganca ve yanlış olduğunu öne sürerek bunu reddetiklerini söyled