BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın sözleri CHP'yi öfkelendirdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP ile koalisyon için söylediği sözler CHP'yi kızdırdı. Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın tarafsızlığını yitirdiğini iddia etti.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Davutoğlu'na yönelik "İlkeleri örtüşmüyorsa intihar edecek hali yok" sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan'ın hem seçimlerden önce hem de seçimlerden sonra sürekli konuştuğunu söyleyen Özel, Erdoğan'ın koalisyonlara karşı çıkarak seçilmiş parlemantonun çalışmasını istemediğini iddia etti.

CHP Genel Merkezi'ndeki grup toplantısını CNN Türk'te değerlendiren Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin koalisyon için hazırladığı 14 maddelik koalisyon ilkelerini anlattı.

Her iki partinin uzlaşı sağladığı konular dahilinde Davutoğlu'nun koalisyon için çaba sarfettiğini; ancak Cumhurbaşkanı'nın seçimlerden önce ve sonra koalisyonlara sıcak bakmadığını söyleyen Özel, bu yaklaşımın Anayasa'ya bağlılık yemini eden bir isim için doğru olmadığını söyledi.

ERDOĞAN'IN O SÖZLERİNE TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kemal Kılıçdaroğlu ile Ahmet Davutoğlu'nun bugün yapılacak koalisyon görüşmeleri öncesi, Davutoğlu'na yönelik "intihar edecek hali yok" sözlerini de sert bir dille eleştiren Özel, yolsuzluk iddialarıyla ilgili olası bir soruşturmanın Erdoğan'ı rahatsız ettiğini ileri sürdü. İşte Özel'in o sözleri;

"Parlemanto çalışırsa Erdoğan bundan neden rahatsız olsun ki? Herhalde yolsuzluk konusunda geçen seneden kalan 17-25 Aralık sürecine ilişkin, soruşturma konusu gündeme gelirse, bu konuda net olan üç partinin tavrı sonrası endişeleri var ki bu parlemanto çalışmasın da çalışmasın diyor. Onun için sürekli olmaz tarafından görüyor."