BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.435,55
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın sözcüsünden PKK, seçim ve HDP yazısı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, PKK operasyonları ve yaklaşan seçimlere ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığının bir çok kişiyi PKK'ya karşı körleştirdiğini ve komplo teorileri üretildiğini söyledi. Kalın, Batı ülkelerinin PKK konusundaki tutumunu da eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Daily Sabah gazetesinde son dönemde yaşanan terör olayları ve tartışmaları ele alan bir makale yazdı.

Kalın yazısında , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığının komplo teorilerine neden olduğu görüşünü dile getirerek şunları ifade etti:

“Cumhurbaşkanı karşıtlığı, birçok kişiyi PKK'ya karşı körleştiriyor, PKK'nın terör eylemleriyle ilgili çok saçma komplo teorilerini körüklüyor. Yeni teori, Erdoğan'ın savaşı AK Partiyi, yeniden iktidara taşımak için başlattığı yönünde. PKK piyonları tarafından yayılan bu hikaye, tek ortak paydaları Erdoğan düşmanlığı olan laik ve milliyetçi kesimler tarafından da onaylanıyor.

PKK silahsızlanmayı reddediyor. Şiddet dalgasını siyasi kazanımlar için Erdoğan yönetiyorsa o zaman PKK tüm saldırılarını sona erdirip silahlarını bırakarak Erdoğan'ın bu sözde komplosunu bozabilir. PKK'yı silahsızlanmaktan ne alıkoyuyor. PKK, eylemleri nedeniyle hükümütin sorumlu tutulduğu tek terör örgütü. Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde kalkınma ve barış için çaba harcayan Erdoğan, neden Kürt vatandaşlarını kendisinden uzaklaştırmak istesin. Erdoğan, Kürt vatandaşlarının hakları, güvenliği ve refahı için hiçbir liderin yapmadığı kadar çok çalışmıştır.”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, PKK konusunda aldıkları tutum nedeniyle batı ülkelerini eleştirerek, "HDP demokrasi ve terör arasında seçim yapmalı" ifadesini kullandı.