BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.432,00
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın mesajları cemaate mi?

Başbakan Erdoğan, Meclis ve siyaset dışı çözüm arayışlarına hep birlikte karşı duracaklarını söyledi.

Abone ol

2004'teki MGK belgesinin tartışıldığı ortamda Başbakan Erdoğan'dan milli iradeye vurgu mesajları geldi.

"Kimin ne meselesi varsa buna TBMM’de çözüm arar. Karar mekanizmalarında etkili olmak için Meclis dışında yol arayanlar yanılgı içindedir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Muğla Cumhuriyet meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde konuşma yaptı. İşte öne çıkan satır başları:

"2002 yılında 3 Kasım seçimlerine girerken yeter söz de karar da milletindir dedik. İstiyoruz ki merkezde bizi seçtinizi yerel de bize bu görevi verin. Göreve geldiğimizde türkiye'nin milli geliri 230 milyar dolardı, şimdi 786 milyar dolar. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü şimdi yüzde 7. Görev zararıyla batan bir Ziraat Bankası vardı. Şimdi kazanan bir Ziraat Bankası var. Artık emin ellerde olan bir Türkiye var.

MÜHÜR SİZDE

Gazi Mustafa Kemal Misakı Milli sınırları içinde her birime bir telgraf gönderiyor. O telgrafta diyor ki: ‘’23 Nisan 1920’den itibaren bütün sivil ve askeri makamların, bütün milletin başvuracağı merci Büyük Millet Meclisi olacaktır'

HİÇ KİMSE TBMM ÜZERİNDE DEĞİLDİR

TBMM Türkiye'nin kalbidir, yasalar oradan çıkar, anlaşmalar orada onaylanır. Millet yetkisini TBMM eliyle kullanır. O vekiller eliyle bunu kullanıyoruz. Hiç kimse TBMM üzerinde değildir.

Fani olan hiç bir güç TBMM’nin üstünde değildir. Burası otokratik rejimle idare edilen bir ülke değil, demokrasi ile idare edilen bir ülke.  Eğer vekilen hoşnutsanız 4 yıl sonra sandık önüne gelir yeniden seçersiniz, değilseniz hadi güle güle dersiniz. Mühür sizdedir, yetki sizdedir.

erdogan.20131130163952.jpg

SİLİNİP GİTTİLER

Sizin seçtiklerinizi düzmece oyunlarla düzmece mahkemelerde yargılayanları unutmuyorum. Adnan Menderes'i unutmuyorum. İdama mahkum edenleri hatırlayan var mı? Silinip gittiler, ama onlar ölüm ötesinde bunun hesabını fitil fitil verecekler.

Bizi kapatmak istediler, bizi kapatmak için yollar aradılar, başaramadılar. Milletimizin hayır dualarıyla.

ADINI AĞZINA ALMAK TALTİF OLUR

Ben eşim olduğu için konuşamıyorum. Ama görüyorum ki milletimiz konuşuyor, kadınlarımız konuşuyor. Adımı ağzına almak taltif olur. O yüzden alamam. Bunun gereğini milletim vakti saati geldiğinde yapar. CHP'nin hizmet diye bir derdi yok. Onların tek derdi fitne ve fesat.

BELLİ GÜÇ ODAKLARI

Bu ülkenin istikametini millet çizer. Sermaye grupları değil medya değil siz çizecesiniz. İçerde ya da dışarda belli güç odakları, başka ülkeler değil sadece benim aziz milletim çizer. Onlar kendi zümrelerinden başka hiçbir şey düşünmezler.

KİMİN NE MESELESİ VARSA TBMM'DE ÇÖZÜM ARAR

11 yıldır TBMM iradesinin gasp edilmemesi için mücadele ediyoruz. Milli iradeye her saldırıya göğsümüzü siper edeceğiz. Türkiye’de her meselenin çözüm yeri TBMM’dir. Kimin ne meselesi varsa buna TBMM’de çözüm arar. Meclis dışında çözüm arayanlar büyük yanılgı içindedir.

Milli irade konusunda AK Parti ne kadar hassasas muhalafet patileri da o kadar hassas olmak zorunda. Biz hiçbir meselenin hiçbir konunun Meclis dışında ele alınmasına müsaade etmeyiz Hiç kimse milli iradeye dil uzatamaz. Bizim arkamızda milletin hayır duası var.

erdogan1.20131130164008.jpg

TENCERE TAVA ÇALANIN DEĞL MİLLETİN DEDİĞİ OLUR

Çok gürültü yapanın değil, tencere tava çalanın değil, milletin dediği olur. Millet ne derse o olur, azınlığın değil 76 milyonun dediği olur.

SESSİZ DEVRİM

Türkiye dünyanın en büyük 17. ekonomisi, buraya durup dururken gelmedik. Biz görev geldik 9 şehirde doğal vardı, şimdi 72 ilde doğalgaz var. Medeniyet bu. Lafla olmuyor bu iş. Diğer ülkeler 'Türkiye sessiz devrim gerçekleştiriyor' diyor.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI

Herkes istediği gibi giyinir, istediği gibi yaşar. Kızlarımız üniversiteye başörtülü diye alınmadılar. Türkiye parçalandı mı, kamuda çalışamaz dediler, yıkıldık mı battık mı huzur geldi be. Katsayı belası çıkardılar yavrularımız üniversiteye gidemediler.  İnsanız hava aracı uçurdunuz da başörtüsü mü düşürdü? Başörtüsü mü hızlı trenleri raydan çıkardı. Başı açığıyla başı kapalısıyla sizler benim milletimsiniz.

MECLİS DIŞI ÇÖZÜM ARAYIŞLARINA HEP BİRLİKTE KARŞI DURACAĞIZ

Meclis ve siyaset dışı çözüm arayışlarına hep birlikte karşı duracağız. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Olay budur. Hayır yaparsak hayır şer yaparsak şer kalacak. Onun için biz hayrın mücadelesindeyiz. Bu millete biz ne yapsak azdır.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm süreci diye yola çıktık, birileri hala karşısında dikiiliyor. Çok ananın ciğeri yandı, Allaha hamdolsun ocaklara ateş düşmüyor. Diyarbakır'a Barzani'yi Şivan'ı götürüyorsak derdiniz 76 milyonun birbiriyle kucaklaşmasıdır."